Sport- en beweegactiviteiten voor senioren met Forte Fit

Eén van de beweegactiviteiten is wandelen
Eén van de beweegactiviteiten is wandelen
Foto: 5598375 via Pixabay

Bewegen is gezond! Op dit moment doen zo’n 250 senioren mee met de beweegactiviteiten van Forte Fit. Om hun conditie op peil te houden en, waar mogelijk, te verbeteren!
En, vanzelfsprekend, ieder op zijn of haar eigen niveau.

Forte Fit biedt een aantal beweegactiviteiten aan waar senioren aan mee kunnen doen. Dit is het aanbod:

Yoga voor 55-plussers in Elst en Heteren

Het lichaam fitter maken en de geest kalmer en meer ontspannen. Yoga helpt om gezondheidsproblemen en emotionele problemen, die kunnen ontstaan bij het ouder worden, te voorkomen. Yoga verrijkt zelfkennis en de kennis van het lichaam.

Stoelyoga met hersentraining in Elst

De cursus gaat uit van het principe dat de geest gezond(er) wordt, als je lichaam en hersenen gelijktijdig en met regelmaat traint. In deze combinatie zorgt het voor een positief effect op langere termijn. Bij elke sessie worden eerst lichaam en hersenen via ontspanningsoefeningen losgemaakt. Daarna wordt, via opdrachten in spelvorm, gewerkt aan de relatie tussen geheugen en bewegen (grotendeels met stoeloefeningen).

Meer bewegen voor ouderen Herveld, Elst, Oosterhout en Zetten

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren (lichamelijk, geestelijk en sociaal) en de zelfredzaamheid bevorderen. Bij de beweegactiviteiten staan voorop: plezier in bewegen, eigen inzet en motivatie.

Bewegen op muziek in Elst

Fitheid verbeteren of minstens op peil houden. Het gevarieerde programma bestaat uit een warming-up, rek- en strekoefeningen met of zonder hulpmiddelen vanuit stand of zittend. Spelvormen maken het leuk om deel te nemen. Iedereen doet mee naar eigen kunnen.

Sport en spel in Elst

Fitheid verbeteren of tenminste op peil houden. Het gevarieerde programma bestaat uit een warming-up, rek- en strekoefeningen met of zonder hulpmiddelen vanuit stand of liggend op de mat. Spelvormen maken het leuk om deel te nemen. Iedereen doet mee naar eigen kunnen. De nadruk ligt op spel en sport.

Wandelen voor senioren in Oosterhout en Driel

Forte Fit organiseren in de omgeving van Oosterhout en Driel wandelingen in groepsverband. Wekelijks een stevige wandeling is goed voor de conditie. Het kopje koffie na afloop geeft alle gelegenheid weer eens bij te praten met leeftijdgenoten uit de gemeente.

Dynamic tennis in Elst

Lichamelijke conditie op peil houden en spelplezier. Dynamic tennis is een racketsport die elementen van tennis, tafeltennis en badminton combineert, volgens spelregels van tafeltennis.

Meedoen

Bij iedere activiteit zijn nog enkele plaatsen vrij. Maar niet in iedere plaats en gewenste dag of tijd. Dus neem even contact op met Nelleke Beckering ([email protected] of
0481-840708) als je belangstelling hebt. Zij kan je precies de laatst actuele situatie over de beweegactiviteiten vertellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen