Alzheimer Café Overbetuwe van start met thema “Gezichten van dementie”

Foto: Alzheimer Café Overbetuwe

Elst –  Alzheimer Café Overbetuwe is weer terug na een coronastop van anderhalf jaar. Het Alzheimer Café gaat 14 september weer van start.

De medewerkers kijken ernaar uit om de gasten weer te mogen verwelkomen op elke tweede dinsdag van de maand in basisschool Stap voor Stap in Elst. Meer informatie over het mooie najaarsprogramma volgt later.

Aanmelden verplicht

In verband met nog steeds geldende coronamaatregelen, hanteert het Alzheimer Café op dit moment een maximum aantal van 24 bezoekers. Om teleurstellingen te voorkomen, moet men zich daarom altijd vooraf aanmelden.

Dinsdag 14 september is het Alzheimer Café van 19.30 tot 21.00 uur. De Inloop is vanaf 19.00 uur met een lekker kopje koffie of thee. Het wordt gehouden in de aula van basisschool Stap voor Stap aan de Kruisakkers 3 Elst. Het thema van de avond is “Gezichten van dementie” met als gastspreker mevrouw dr. Chris Hilkens (geriater CWZ)

Gezichten van dementie

In dit allereerste Alzheimer Café van het nieuwe seizoen zal geriater (arts ouderengeneeskunde) mevrouw Chris Hilkens uitleggen wat dementie is en hoe het komt dat er zoveel verschillende vormen zijn. Voor het beloop van de ziekte maakt het veel uit of je Alzheimer hebt, of Parkinson, of bijvoorbeeld vasculaire dementie. Maar er zijn ook veel verschillen binnen elke ziekte.

Na het verhaal van de geriater kunnen bezoekers vragen stellen en eigen ervaringen uitwisselen. Natuurlijk is er ook koffie & thee en ligt een tafel vol boeken over dementie om te bekijken of te lenen. Heb je vragen over (mogelijke) dementie bij jezelf of in jouw directe omgeving? Dan ben je van harte uitgenodigd om deze avond te bezoeken. Meld je snel aan door een email te sturen naar alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl

Lees ook: Doe ook mee met de Alzheimer Café Boekenservice Overbetuwe

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen