45e speelweek Driel zit boordevol leuke activiteiten

Driel – Speelweek Driel is vandaag begonnen! Jaarlijks organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers een speelweek voor de jeugd. Deze week staat bol van dagelijks wisselende activiteiten. Voor zowel jong en oud, inwoners van Driel en wijde omgeving.

De vaste activiteiten zijn o.a. koken en bakken, figuurzagen, sieraden maken, houtbranden, huttenbouwen, sport en spel, verfhoek, crazyhair, knutselhoek. Naast deze vaste activiteiten worden er elk jaar wisselende activiteiten georganiseerd van mountainbiken tot vissen en van dammen tot karate.

In de gymzaal kan je meedoen met de lasergame. om hieraan mee te doen moet je bij de inschrijfbalie een gekleurd kaartje halen. Ook de echte sportievelingen kunnen zich voldoende uitleven met o.a. de grote zeskamp. Er zijn alleen nog maar dagstempels verkrijgbaar; deze kosten € 3,50.

Agenda speelweek

Vandaag was de aftrap met de vaste activiteiten in Zalencentrum De Oldenburg. In groepjes kon je aan diverse workshops meedoen. In de late namiddag kwam brandweer Heteren langs voor een waterspektakel.

Dinsdag 24 augustus: In de ochtend en middag kan je meerijden met de huifkar van De Holland. Ook is er een vossenjacht georganiseerd. Onder begeleiding van een volwassene kunnen kinderen in groepjes op zoek gaan naar de vossen die zich schuilhouden in een stukje van Driel. Dinsdagmiddag om 13:30 uur zullen de The Future Ballers een clinic verzorgen op het Duivenveld. Van 13.30 tot 16.00 uur kunnen kinderen onder leiding van speelweekmedewerkers gaan vissen. De kinderen vertrekken gezamenlijk vanuit de Oldenburg richting het water. Uiteraard zijn de vaste activiteiten er nog de hele speelweek.

Woensdag 25 augustus: Staat in het teken van sportief. Je kunt meedoen aan de Zeskamp. Maar je mag ook komen kijken en aanmoedigen. Kinderen kunnen zich voor de kindertienkamp aanmelden. Per groepje van minstens 6 personen met 1 begeleider ouder dan 16 jaar. Kinderen die geen groepje hebben kunnen zich individueel aanmelden en komen in een samengesteld groepje. Er doen elk jaar veel kinderen mee aan de zeskamp. De vrijwilligers kunnen de begeleiding niet alleen aan daarom doen we een beroep op ouders, broers, zussen enz. Je kunt je opgeven als begeleider bij de inschrijfbalie.

Donderdag 26 augustus: Naast de vaste activiteiten gaan de kinderen diverse competities met elkaar aan. Onder deskundige begeleiding van de Heterense Damclub HDC kunnen de kinderen gedurende de gehele dag deelnemen aan een damtoernooi. Er zijn leuke prijzen te winnen. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen meedoen aan mountainbiken. Ze vertrekken gezamenlijk per fiets naar Wels2wielers om daar een mountainbike parcours te gaan rijden. Workshop Boksen is te vinden in de sportzaal. Onder deskundige begeleiding van JJ’s Combifit Driel krijgen de kinderen boks training.

Vrijdag 27 augustus: Aan alles komt een eind naast de vaste activiteiten staat vandaag in het teken van de playbackshop en het eindfeest. Ook deze dag zijn de vaste activiteiten waar kinderen aan mee kunnen doen. Daarnaast kan je weer meerijden met de huifkarrit door Driel. In de middag is er de puzzeltocht in de omgeving van De Oldenburg. Vanaf 20.30 uur vindt het Pleinfeest plaats met onder andere het rad van fortuin.

Meer informatie

Wil je meer weten over de speelweek en wanneer de activiteiten plaatsvinden? Kijk dan op Speelweek Driel voor het volledige programma en het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen