Wetenschappelijk onderzoek om vallen bij 65-plussers te voorkomen

Onderzoek naar vallen
Onderzoek naar vallen
Foto: Jessie McCall on Unsplash

Elst – Vallen is een belangrijke oorzaak van letsel bij mensen van 65 jaar of ouder. Training door middel van een bewegingsprogramma kan de kans op vallen en letsel verkleinen.

Ook kan een bewegingsprogramma zorgen voor meer zelfvertrouwen bij het lopen. ‘In Balans’ is een programma dat momenteel al gebruikt wordt.

In Balans programma

Men weet niet of dat het volgen van het In Balans programma daadwerkelijk leidt tot minder vallen en letsels. Men weet ook niet of het In Balans programma bij sommige mensen beter werkt dan bij anderen en in hoeverre de kosten opwegen tegen de baten. Daarom doen ze vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en VeiligheidNL onderzoek om het effect van het In Balans programma te onderzoeken.

Op zoek naar deelnemers

Voor dit onderzoek zijn ze op zoek naar deelnemers van 65 jaar of ouder die moeite hebben met lopen of balans houden, of afgelopen jaar gevallen zijn. Leonie Willems zal het In Balans programma verzorgen in Elst. Het onderzoek vindt later dit jaar plaats In Elst bij de oefentherapie. Begin 2022 volgen meer groepen.  Ben je geïnteresseerd om mee te doen aan dit onderzoek? Dan kun je contact opnemen met Maaike van Gameren (uitvoerend onderzoeker), [email protected] of 020-5985627.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen