Vaccinatiebus van GGD komt in september naar Zetten en Elst

GGD komt ook met vaccinaties naar Overbetuwe
GGD komt ook met vaccinaties naar Overbetuwe
Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten/Elst – De vaccinatie bus komt deze maand nog twee keer in gemeente Overbetuwe. In Zetten komt de bus slechts een keer, in Elst vanaf 10 september elke vrijdag.

Zowel bij de vaccinatie bus, informatie bus als de prikangst-uren kun je ook langskomen voor het aftekenen gele boekje voor coronavaccinatie en hulp bij actief maken van de QR-code in de CoronaCheck-app.

Waar en wanneer

De vaccinatiebus komt deze maand in twee dorpen van gemeente Overbetuwe:

  • Dinsdag 7 september van 09.00 tot 17.30 uur – Julianaplein 4 Zetten.
  • Vanaf 10 september elke vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur – Dorpsstraat 50 Elst.

Vaccinatie

Vanaf dinsdag 7 september kun je in de vaccinatiebus ook je Pfizer-vaccinatie krijgen. Iedereen vanaf 12 jaar mag dat vaccin krijgen. Als je langskomt bij de vaccinatiebus voor je Pfizer-vaccin, maken ze meteen een afspraak voor je tweede prik. Daarnaast vaccineren ze met het Janssen-vaccin. Dat vaccin mag je alleen krijgen vanaf 18 jaar. Voordeel van het Janssen-vaccin is dat je met 1 prik volledig gevaccineerd bent.

De GGD corona-informatiebussen staan elke week op vaste tijden en plekken in verschillende wijken in de gemeenten Arnhem, Ede, Wageningen en Rheden. Naast de informatiebussen rijdt er ook een vaccinatiebus door onze regio. Zodat inwoners die een prik willen direct dichtbij en gratis gevaccineerd worden.

Met de corona-informatiebussen gaat de GGD naar de wijken waarvan ze weten dat daar de vaccinatiebereidheid lager ligt. Inwoners van die wijken kunnen langskomen bij de bus met hun vragen over het belang van vaccineren, testen én de hygiënemaatregelen. Als je wilt dan kan je meteen een vaccinatieafspraak maken.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen