Jacobusschool krijgt een kraanwatertap op National Kraanwaterdag

Wethouder Hol opent kraanwatertap
Foto: Overbetuwe Beweegt

Valburg – Op basisschool Jacobusschool in Valburg is vandaag een kraanwatertap geopend! Wethouder Wijnte Hol had de eer om samen met twee kinderen van peuterspeelzaal de Regenboog de eerste bidon te vullen met water.

De kraanwatertap kan Overbetuwe Beweegt dankzij partner Rabobank plaatsen op basisscholen. Op deze manier wordt water drinken gestimuleerd.

90% vindt water lekker

Uit een poll van het Jeugdjournaal blijkt dat bijna 90% van de ondervraagde kinderen water lekker vindt om te drinken. Toch drinken kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar maar 1 tot 2 glazen water per dag, blijkt uit de laatste voedselconsumptiepeiling 2012-2016 van het RIVM. WMD zet zich in om de drinkwaterconsumptie van kinderen te verhogen en vindt het belangrijk dat kinderen ook weten wáárom het drinken van water goed voor je is. WMD-directeur Leo Hendriks: ‘Drinkwater heeft een aantal mooie eigenschappen. Het is bijvoorbeeld gezond, omdat er helemaal geen suiker en calorieën in zitten. Maar het is ook een 100% streekproduct dat we hier in Drenthe maken.’

Vitens kent drinkwater als geen ander. Ze vinden het belangrijk die kennis over te dragen aan de jeugd. Zo leren kinderen hoe bijzonder ons kraanwater eigenlijk is maar ook waarom ze er slim mee om moeten gaan.

Drinkwaterbedrijven bieden gezamenlijk programma

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven (Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML) gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag.

Sporten en bewegen

Traditiegetrouw zijn aan het begin van het schooljaar nieuwe afspraken gemaakt. Een goed moment om ook het drinken van kraanwater te bespreken. En omdat er weer volop gesport en gegymd kan worden en de competities weer zijn gestart is er tijdens deze editie extra aandacht voor het drinken van kraanwater tijdens het sporten en bewegen. Nationale Kraanwaterdag is een jaarlijks initiatief van alle Nederlandse  drinkwaterbedrijven en wordt ondersteund door vele partners zoals het Voedingscentrum, Overbetuwe Beweegt en JOGG gezonde jeugd, gezonde toekomst.

Bron: Nationale Kraanwaterdag, Overbetuwe Beweegt, Vitens

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen