Een mooiere wereld van kleinkunstduo De Andersons komt naar Elst

Kleinkunstduo De Andersons
Foto: Corné van der Stelt

Elst – De nieuwe voorstelling van het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons is zondag 17 oktober om 15.00 uur te bewonderen in Theater De Kik.

‘Een mooiere wereld’ is een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. Hoe kun je binnen alle uitdagingen van het hedendaagse leven toch speelsheid en verwondering behouden en zo bijdragen aan een mooiere wereld?

De AndersonsLevenskunst in turbulente tijden

Op haar zestigste klom Astrid Lindgren voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.” Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat ze toen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?

Theaterconcert vol humor én existentiële vragen 

Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren. De schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen. Bij haar begint de zoektocht naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen.

Oorspronkelijke kijk op de wereld

Het gezelschap De Andersons (bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart) wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. “Dit luisterrijke duo zingt de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen”, schreef Hanneke Groenteman. Nouchka van Brakel noemde het duo “hartverwarmend, humorvol en ontroerend”. Eerder maakten De Andersons een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach en voor ‘Een mooiere wereld’ werken ze samen met de bejubelde dichter en schrijver Sjoerd Kuyper, die recentelijk zijn zevende Zilveren Griffel won.

Meer informatie? Kijk op www.deandersons.nl. Kaarten zijn voor €17,25 te bestellen via Theater De KiK

 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen