PvdA wil noodopvang asielzoekers in gemeente Overbetuwe

Dringend behoeft aan noodopvang voor asielzoekers
Dringend behoeft aan noodopvang voor asielzoekers
Foto: Zachtleven fotografie via Pixabay

Elst – PvdA gaat een motie indienen voor de volgende raadsvergadering voor een noodopvang van asielzoekers. Het is een actueel en dringend onderwerp omdat er een tekort is aan opvangplaatsen voor asielzoekers in Nederland.

De partij vindt dat het belangrijk dat de gemeente gehoor geeft aan de oproep van de landelijke overheid en de provincies om zo spoedig mogelijk locaties voor extra opvangplekken te realiseren. En daarmee hulp te bieden aan de asielzoekers en aan medewerkers die in de overvolle AZC’s en opvanglocaties elders in Nederland hun werk doen.

PvdA in actie

“Het is absurd en ongehoord dat Nederland in deze situatie is terechtgekomen. Maar wijzen naar mogelijke schuldigen helpt niet. We moeten nu in actie komen om deze Nederland onwaardige situatie te verbeteren en mensen te helpen.”

Om die reden komt de PvdA in de eerstvolgende raadsvergadering van 9 november in actie door de raad om een uitspraak te vragen. Met als doel om te kijken welke plekken en gebouwen in Overbetuwe geschikt zijn om noodopvang voor asielzoekers te organiseren. Dat Overbetuwe noodopvang kan bieden werd al in de kerstperiode van 2015 duidelijk toen de nood ook hoog was. De motie gaat de partij indienen samen met andere partijen in de raad. En ze hopen dat uiteindelijk alle politieke partijen de motie gaan steunen. Lees de motie hier.

Bron: PvdA Overbetuwe

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen