Rouwstoet met 9 oude trekkers voor markante Valburger Jan Leenders

Valburg – Rasechte Valburger Jan Leenders is zaterdag op 76 jarige leeftijd thuis in zijn ouderlijke woning overleden. Jan was een geboren en getogen in Valburg, molenaar van het eerste uur en vanaf het begin betrokken geweest bij Stichting OpNieuw Leven (de Valburgse molen) waar hij al vanaf zijn geboorte naast woonde.

De afscheidsviering was precies zoals Jan het wilde; in zijn grote hobby-schuur, met zijn favoriete smartlappen, geen rouwkleding en na afloop kroketten en een flesje bier.

Rouwstoet van Valburg naar Heteren

Vandaag reed er een bijzondere rouwstoet tussen Valburg en Heteren: 9 oude Porsche-trekkers namen Jan mee voor zijn laatste rit naar het crematorium. In het midden reed Fred Leenders met achter hem op een gerestaureerde platte wagen de kist met zijn vader Jan. Het was Jan zijn grote wens om deze wijze  ‘weggebracht’ te worden. Zelf bezat hij 3 Porsche-trekkers uit de jaren ’50 en hij was een enthousiast lid van Oude Trekkerclub ‘De Ewijkse brug’.

Onderweg werd even stil gehouden bij de Valburgse molen waar hij zo lang nauw bij betrokken was. Dat was een emotioneel moment, vooral voor zijn zoon Fred.

In Valburg was Jan een bekend figuur. Familie, clubgenoten en dorpsbewoners herinneren hem als een markante en bijzondere man, geliefd om wie hij was: vooral zichzelf.  Zijn vaste uitspraak als hij ging slapen “Zij die slapen gaan, groeten u” stond op de rouwkaart. Jan laat een vrouw, drie kinderen en kleinkinderen achter.

Overbetuwe Nieuws wenst de familie, vrienden en iedereen die Jan hebben gekend veel sterkte toe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen