Allergenenwaarschuwing Jumbo Stevige Cracker Spelt en ALDI Cranberrypaté en Roompaté

Foto: NVWA/ALDI

Supermarktketen Jumbo en Aldi hebben een allergenenwaarschuwing uitgegeven voor één van hun producten waarin een allergeen niet op de verpakking staat vermeld.

Supermarktketen Jumbo waarschuwt dat de allergenen op de verpakkingen Jumbo Stevige Cracker Spelt mogelijk niet kloppen. De allergeen SESAM staat niet op de verpakking vermeld. Supermarktketen ALDI heeft een allergenenwaarschuwing uitgegeven voor Cranberrypaté en Roompaté. In sommige gevallen kunnen er NOTEN in de paté zitten. Deze staan niet als allergeen op de verpakking vermeld.

allergeenJumbo Stevige Cracker Spelt

De allergenenwaarschuwing geldt voor de Jumbo Stevige Cracker Spelt met op de verpakking streepjescode 8718452573660 en THT-datum 9-4-2022. Deze verpakkingen zijn verkocht van 27 oktober 2021 tot 20 november 2021. Op de achterzijde van deze verpakkingen zit mogelijk het etiket van Jumbo Cracker Kaas, het product dat ook de streepjescode 8718452573660 heeft. In de Stevige Cracker Spelt zit echter de allergeen SESAM. Die staat nu niet op het etiket. SESAM zit namelijk niet in de Cracker Kaas.

Heb jij de Jumbo Stevige Cracker Spelt gekocht? Heeft de verpakking de streepjescode 8718452573660? Eet deze crackers dan niet als je allergisch bent voor SESAM. Je kunt in dat geval de crackers terugbrengen naar een filiaal van Jumbo. Het aankoopbedrag krijg je dan terug, ook zonder kassabon. Wil je meer weten over deze allergenenwaarschuwing van Jumbo voor de Stevige Crackers Spelt? Neem dan contact op met de klantenservice van de supermarktketen via telefoonnummer 0800 – 0220 161. Consumenten zonder allergie voor sesam kunnen de Jumbo Stevige Crackers Spelt wel gewoon eten.

allergeenALDI Cranberrypaté en Roompaté

De allergenenwaarschuwing geldt voor de Cranberrypaté en Roompaté in verpakkingen 150 gram met houdbaarheidsdatums 3-12-2021, 6-12-2021 en 10-12-2021. Door een productiefout kunnen er stukjes NOOT in deze verpakkingen Cranberrypaté en Roompaté zitten. De paté in deze verpakkingen is dus niet geschikt voor mensen met een NOTENallergie. Verpakkingen met andere houdbaarheidsdata bevatten geen noten.

Heb deze paté gekocht en kun je deze niet eten vanwege een NOTENallergie? Breng het product dan terug naar de winkel. Dat mag ook als je de verpakking al heeft aangebroken. Je krijgt het aankoopbedrag terug, een kassabon is niet nodig. Wil je meer weten over deze allergenenwaarschuwing van ALDI voor Cranberrypaté en Roompaté? Neem dan contact op met de supermarktketen via het contactformulier op de website van ALDI. Consumenten zonder notenallergie kunnen deze paté wel gewoon eten.

Bron: Jumbo en ALDI, 20 november 2021

Bron: Productwaarschuwing.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen