Online informatiebijeenkomst over respijtzorg voor mantelzorgers

Informatiebijeenkomst over respijtzorg
Foto: Sabine van Erp via Pixabay

Alzheimer Café Overbetuwe en Mantelzorg Overbetuwe (onderdeel van Forte Welzijn) komen met een online informatiebijeenkomst over respijtzorg voor mantelzorgers, nu het laatste Alzheimer Café niet doorgaat vanwege de coronamaatregelen. Deze wordt gehouden op dinsdag 14 december.

Ben je partner en/of mantelzorger van iemand met dementie? Heb je af en toe of meer structureel behoefte aan hulp in huis, in het bijzonder voor jouw naaste? Dan is respijtzorg of vervangende mantelzorg wellicht iets voor jou. Verschillende organisaties zijn hierin gespecialiseerd en kunnen ‘extra handen in huis’ leveren.

Vergoeding voor respijtzorg

Respijtzorg is het tijdelijk overdragen van de zorg. Zodat mantelzorgers tijd naast zorgen tijd hebben voor andere belangrijke dingen in het leven zoals werk, studie, gezin, familie, vrienden en ontspanning. Respijtzorg is een vorm van mantelzorgondersteuning. Dit wordt ook wel vervangende mantelzorg genoemd. Door respijtzorg kunnen mantelzorgers hun eigen leven beter in balans houden en de zorg voor hun naaste langer volhouden. Op deze avond wordt uitgelegd aan mantelzorgers wat respijtzorg is, wat dat voor hen kan betekenen en op welke manier respijtzorg kan worden aangevraagd.

Wat veel mensen niet weten is dat vervangende mantelzorg aan huis vergoed wordt in de aanvullende zorgverzekering, net als bijvoorbeeld de tandarts. Omdat december de maand is waarin je de zorgverzekering kunt aanpassen, organiseert het Alzheimer Café samen met Mantelzorg Overbetuwe hierover een online informatie avond op dinsdag 14 december, van 19.15 tot 20.30 uur.

Je kunt je aanmelden voor deze online bijeenkomst door een mail te sturen naar [email protected]. Je krijgt dan de link toegestuurd waarmee je je kunt registreren. Ken je iemand in jouw omgeving die mogelijk belangstelling heeft, laat diegene dan weten over deze online informatiebijeenkomst en hoe ze zich kunnen aanmelden. Iedereen is welkom. Heb je weinig ervaring met online vergaderen, maar wil je toch graag deelnemen, geef het door bij de aanmelding. De vrijwilligers van Alzheimer Café Overbetuwe staan klaar om je daarbij te helpen!

Programma

Alzheimer Café Overbetuwe en Mantelzorg Overbetuwe, nemen het initiatief voor deze online informatiebijeenkomst.  Mantelzorgmakelaar Marciel Labrijn maakt jou wegwijs in de mogelijkheden van vergoeding uit de zorgverzekering, zodat je goed geïnformeerd een keuze kunt maken.

Programma:

19.15 uur Start online bijeenkomst via Zoom.

19.20 uur Wat is respijtzorg /vervangende mantelzorg

19.30 uur Presentatie van drie organisaties: Mantelaar, Home Instead en Saar aan Huis

20.00 uur Waar moet je op letten bij overstappen naar een ander pakket of verzekeraar. Uitleg van mantelzorgmakelaar Marciel Labrijn.

20.15 uur Voor wie meer wil weten: In kleine groepen doorpraten met een aanbieder naar keuze

20.30 uur Einde bijeenkomst

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen