Stoelen aan de kant en beweeg samen met de Schijf van 10!

Foto: Piqsels

Op de basisscholen in gemeente Overbetuwe geeft Claudia Holla samen met collega-Teamlid Trudy Wolters uitleg aan kinderen over de Schijf van Vijf. De Schijf van Vijf is de basis voor een gezonde en gevarieerde voeding. Naast de Schijf van Vijf is er ook de Schijf van 10! Al eens van gehoord?

De Schijf van 10! is ontwikkeld door Athletic Skills Model® en bevat 10 verschillende beweegvormen. Deze schijf is de basis voor een gezonde en gevarieerde motoriek. Voor de motorische ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat ze veel ervaring opdoen met verschillende beweegvormen.

Stimuleren van motorische ontwikkeling

Als kinderfysiotherapeut en teamlid van Overbetuwe Beweegt zet Claudia zich in om de motorische ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Dit doe ze door kinderen uitleg te geven over het belang van bewegen tijdens de leefstijllessen. Daarnaast ondersteun Claudia scholen als ze een beter inzicht willen hebben in de motorische vaardigheden van kinderen. Feit is dat kinderen steeds minder bewegen en meer zitten. Met als gevolg dat de motorische vaardigheden van kinderen al jaren achteruit gaan. Door kinderen gevarieerd te laten bewegen stimuleer je de motorische ontwikkeling. De Schijf van 10! is hiervoor een prachtig overzicht.

Voor jong én oud(er)

De Schijf van 10! is niet alleen voor kinderen. Voor jong, en zeker ook oud, is het belangrijk om gevarieerd te bewegen en zo gezond en fit te blijven. Want, dat vele zitten leren kinderen namelijk niet van een vreemde! Geef als ouders het goede voorbeeld en zet in de aankomende kerstvakantie de stoelen aan de kant en dans met het hele gezin op muziek, ga een potje stoeien, of doe een wedstrijdje wie het langst op 1 been kan staan met de ogen dicht!

Meer weten over de Schijf van 10!? Ga dan naar Schijf van 10!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen