Laatste werkzaamheden parkje bij onderdoorgang Grifttunnel

Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – Het toekomstige parkje naast de onderdoorgang is nog niet klaar. De komende maanden voert Spoorkruisingen de laatste werkzaamheden uit. De verwachting is dat het parkje in maart 2022 open gaat.

Het terrein is nu nog erg nat en een werkterrein. Daarom staan er voor de veiligheid hekken rondom het terrein. Een deel van het werk is al wel klaar. Zo zijn alle sloten gegraven, zijn er duikers geplaatst, staat de heksenkring al, liggen er al wat boomstammen en de fundering voor het nieuwe pad ligt er.

Parkje

Zodra het terrein en het weer dat toestaan, wordt de inrichting van het parkje afgerond. Denk aan alle bomen, de beplanting, de haag, hekwerken, inzaaien van het gras en bloemenmengsel. Verder wordt het pad definitief verhard en wordt een bruggetje geplaatst. Zo kun je van het parkje naar de Rijksweg-Noord lopen.

De Grifttunnel in de Rijksweg-Noord in Elst is sinds 1 november open voor verkeer. Daarmee is het drukke spoortraject Arnhem-Nijmegen helemaal overwegvrij. Weg- en treinverkeer kruisen elkaar niet meer gelijkvloers, waardoor er geen risico meer is op aanrijdingen. Daarnaast kan het verkeer beter doorstromen.  Tot en met het voorjaar van 2022 worden er nog kleine werkzaamheden uitgevoerd, zoals het aanbrengen van beplanting.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen