Winkeliers staan onder enorme druk en willen alle winkels weer open

Volle etalage en geen klanten
Foto: Overbetuwe Nieuws

De frustratie bij winkeliers groeit met de dag en wordt gevoed door de situatie in België en Duitsland en door de drukte in supermarkten en bij drogisterijen. Ook de winkeliers in onze gemeente hebben het zwaar. Veel ondernemers worstelen met het groeiend gevoel van onmacht, onbehagen en dreigende faillissementen.

Alle ondernemers willen weer doen waar ze goed in zijn: mensen in de watten leggen door ze gastvrij te ontvangen en hen weer in staat te stellen om op een normale manier hún winkels te bezoeken. Anderzijds realiseren ze zich ook dat er sprake is van een lockdown wegens toenemende aantallen besmettingen.

Doen wat wij het liefste doen

Het is onbegrijpelijk dat de weekmarkt wel niet-essentiële producten mag verkopen net als de drogisterijen en een groothandels als de Makro wel open mogen blijven! Bij de (super)markt en drogisterijen lopen zoveel meer mensen bij elkaar, terwijl in de gewone winkels genoeg ruimte is om de anderhalve meter aan te houden.

‘Het is essentieel dat wij allemaal weer open mogen, zodat wij weer kunnen doen wat wij het liefste doen, en dat is ondernemen en onze droom naleven.’

aldus Schoenen van mijn Zus.

Chris en Corina van Booij Parket zijn van mening dat de winkels gewoon open kunnen, ook als de maatregelen blijven gelden. Klanten kunnen de anderhalve meter aanhouden en ze kunnen het contact zo klein mogelijk houden. Het zou ook veel beter zijn voor alle winkeliers als de verplichte sluiting opgeheven wordt. Want de rekeningen gaat gewoon door, ook als er geen omzet wordt gedraaid. Corina is in elk geval heel blij dat zij nog omzet kunnen genereren met de aanleg en onderhoud vloeren.

Alle ondernemers zijn het ermee eens dat de huidige maatregelen vooral hen hard treft. Het is voor een aantal een kwestie van overleven geworden in plaats van ondernemen en je passie en droom voort te zetten. De steun die ze krijgen vanuit de gemeente en de overheid is lang niet voldoende. Het ondernemen is op deze manier niet leuk en het wordt ook steeds minder leuk.

winkeliersWat kunnen wij als inwoner doen?

Het maakt niet uit of je nu een schoenenwinkel, woonwinkel, beddenzaak of kapperszaak hebt, je kunt de omzet die je gewoonlijk draait niet missen. De nood is ontzettend hoog. Maar als inwoner kan je ook al iets doen om de lokale ondernemers te helpen! Koop spullen bij jouw favoriete winkel! Veel winkeliers bieden de mogelijkheid om online bestellingen te doen. Daarna kan je ze ophalen of laten bezorgen. Dit kan ervoor zorgen dat de winkeliers in jouw buurt kunnen blijven voortbestaan, want je moet er niet aan denken dat de winkelstraat vol staat met leegstaande panden. Dus het advies luidt:

KOOP LOKAAL EN HELP ONDERNEMERS DE CRISIS DOOR!

Wachten op de regering

Het is afwachten of de nieuwe regering zal besluiten om niet-essentiële winkels weer open te laten gaan. Het wordt tijd dat alle winkels weer open mogen. Dit geluid laten veel winkeliers en ook inwoners horen. Iedereen is klaar met alle beperkingen en coronamaatregelen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen