‘Binnen zonder kloppen’ ontmoetingsactiviteit voor (ex)mantelzorgers

Nieuwe ontmoetingsactiviteit Binnen zonder kloppen
Nieuwe ontmoetingsactiviteit Binnen zonder kloppen
Foto: Luisella Planeta Leoni via Pixabay

Elst – ‘Binnen zonder kloppen’ is een nieuwe ontmoetingsactiviteit die georganiseerd wordt door Forte Welzijn. Marian, gastvrouw en gesprekspartner, en Saskia Henze, mantelzorgcoördinator van Forte Welzijn, ontvangen op dinsdag 25 januari (ex)mantelzorgers die langs willen komen.

Van 10:30 tot 12:00 uur is er koffie, thee en koek voor in Triade, Prins Hendrikstraat 5a in Elst. Deze ontspannende ochtend is bedoeld voor (ex)mantelzorgers uit gemeente Overbetuwe.

Contact met andere mantelzorgers

Mantelzorger zijn vraagt veel. Vaak doe je dit vanuit de liefde die je voor de ander voelt. Maar wat als dat niet meer lukt? Of als het toch allemaal teveel wordt? Met wie deel je dat dan? Als (ex)mantelzorger ben je vooral gericht op degene voor wie je zorgt. Weet je nog wie je bent? Welke hobby’s je ook al weer leuk vond? Wat doe je dan met alle vrije tijd en het verdriet? En hoe pak je de draad weer op als je ineens alleen woont?

Saskia Henze: “Veel mantelzorgers geven aan dat contact met andere mantelzorgers hen helpt. Herkenning en erkenning kan vaak al veel lucht geven. Door elkaar tips te geven, leer je van elkaar. En echt, je bent niet de enige. We hopen door te groeien naar een zelfstandige deelgenotengroep, maar de starten doen we de eerste periode samen.”

Vanwege coronabeperkingen vraagt Forte Welzijn je om je wel even te melden via [email protected].

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen