Alzheimer Café: Lekker & gezond leven met dementie

Lekker & gezond leven met dementie
Lekker & gezond leven met dementie
Foto: Christine Sponchia via Pixabay

Elst – Hoe kun je fit en gezond blijven met dementie? Wat is goed en lekker eten en hoe beweeg je genoeg? Alzheimer Café Overbetuwe maakt er een actieve avond van. Je krijgt tips die je direct thuis kunt toepassen. Deze avond organiseren ze in samenwerking met de Soeptafel Elst, koken met ouderen.

Dementie is een ziekte in het brein, die we meestal associëren met toenemende vergeetachtigheid. Omdat er nog geen medicijn of vaccin is tegen dementie, lijkt het alsof je verder niets kunt doen, behalve afwachten. Toch weten we dat een gezonde leefstijl positieve invloed heeft op het functioneren van ons brein. Dat geldt ook als de ziekte er al is. Alle reden dus om daar een avond aan te wijden!

lekkerPraktische tips

Bij Alzheimer Café Overbetuwe houden ze van laagdrempelig en praktisch. Dus je krijgt geen theoretische verhalen, maar vooral handige tips, die te maken hebben met gezond eten en bewegen. Want wist je bijvoorbeeld dat het brein zelf ook voedsel nodig heeft om te kunnen functioneren? En dat bewegen niet alleen goed is voor de spieren, maar ook voor de hersenen?

Een casemanager dementie komt hier meer over vertellen en aan haar kun je ook jouw vragen stellen. Alzheimer Café heeft verder twee sportieve studenten uitgenodigd, die een mini work-out laten zien, die iedereen gemakkelijk thuis kan doen. Ook de Soeptafel Elst is erbij en zal een kleine proeverij geven van hun lekkerste gezonde soepen, die je ook thuis kunt maken.

Meer informatie

De avond wordt gehouden op dinsdag 8 februari om 19.30 met inloop vanaf 19.00 uur. Het duurt tot 21.00 uur in de aula van basisschool Stap voor Stap. Er kunnen maximaal 25 bezoekers bij de thema avond   zijn waarbij inwoners met dementie en mantelzorgers voorrang hebben. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Wil je erbij zijn? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel met de coördinator Christa Vogel op telefoonnummer 06-40 86 35 83.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen