Nieuwe begraafplaats in Zetten geopend

Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – De nieuwe Algemene Begraafplaats is dinsdag 22 maart geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van initiatiefneemster Lida van de Voorde, rentmeester Frans van Lynden, landgoedbeheerder, en wethouder Brigitte Faber-de Lange van de gemeente Overbetuwe.

BegraafplaatsDe begraafplaats ligt aan het einde van de Burgemeester Lewe van Aduardstraat in het noordwesten van Zetten. De eerste van twee grafheuvels biedt plaats aan ruim 200 overledenen. De gemeente verwacht dat er per jaar 15 tot 20 graven bij komen. Als de eerste grafheuvel vol is, wordt uitgeweken naar de tweede heuvel, 150 meter verderop.

Burgerinitiatief

De begraafplaats kwam tot stand naar aanleiding van een burgerinitiatief van Lida van de Voorde. Zij organiseerde in 2010 een handtekeningenactie die 1000 medestanders opleverde. In 2011 nam de Overbetuwse gemeenteraad een motie aan voor realisatie van een algemene begraafplaats in Zetten. In de jaren daarna maakte het college afspraken met de eigenaar van de grond en begraafplaatsbeheerder, Stichting het Lijndensche Fonds voor Kerk en Zending (SLF) en werd het bestemmingsplan aangepast.

Meer informatie

Voor de begraafplaats gelden de tarieven van de gemeente. Wil je meer weten, dan kun je tijdens kantooruren bellen met SLF, telefoon 0488-451312. Binnenkort verwacht SLF meer informatie te geven via Landgoed Hemmen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen