Rondleiding mogelijk bij archeologische opgravingen

Foto: JamesDeMers via Pixabay

Elst – Als voorbereiding op de komst van de railterminal, de toegangsweg en de landschappelijke inpassingsmaatregelen, gaat provincie Gelderland op korte termijn beginnen met archeologisch onderzoek ter hoogte van de Reethsestraat 1 in Elst. Provincie Gelderland nodigt je van harte uit voor een rondleiding op 19 april 2022 over de opgravingen.

Archeologische opgravingen

In de tweede week van april startte de provincie met het onderzoek naar het archeologische monument ter hoogte van de Reethsestraat 1 in Elst. Hiervoor groeven archeologen het terrein laag voor laag af. Het terrein is een Rijksmonument en dateert uit de IJzertijd, Romeinse Tijd en Late Middeleeuwen. Ze verwachten er sporen van bewoning uit die tijden te vinden.

Jij krijgt de mogelijkheid om een rondleiding te volgen tijdens deze opgravingen. Dit is mogelijk op dinsdagmiddag 19 april 2022 tijdens drie tijdsloten.

Hoe geef je je op?

Om deel te nemen aan de rondleidingen, kun je je opgeven door een mail te sturen aan Arja Dijkhout: [email protected]. Geef in de mail aan op welk tijdstip je wilt komen. Je kunt kiezen uit drie tijdsloten: 15.15 uur, 16.15 uur of 18.15 uur. De rondleiding duurt ongeveer een uur en er kunnen maximaal 15 personen per keer mee. Meld je dus snel aan!

Let op: je kunt alleen met de fiets komen want parkeren ter plaatse is niet mogelijk!

Bron: provincie Gelderland

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen