Leerlingen Westeraam adviseren gemeente Overbetuwe over zwerfafval

Wethouder Rik in gesprek met leerlingen
Wethouder Rik in gesprek met leerlingen
Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Een speciale game-app waarbij mensen levels kunnen halen door afval correct weg te gooien. Een afvalwedstrijd waarbij buurten het tegen elkaar op kunnen  nemen en opvallend ontworpen prullenbakken. De ideeën van leerlingen van Het Westeraam in Elst om zwerfafval tegen te gaan zijn creatief en gevarieerd.

Leerlingen uit de eersteklas van vmbo-kader bogen zich afgelopen week over de vraag hoe zij de gemeente zouden adviseren om de hoeveelheid zwerfafval te verminderen. Dit doen ze in het kader van het IVN jongeren Adviesbureau project, een initiatief van IVN Natuureducatie en gemeente Overbetuwe. In het kader van dit project worden jongeren betrokken bij duurzame vraagstukken in hun eigen leefomgeving.

Presentatie

Op donderdag 9 juni deelden de jongeren tijdens een presentatie hun oplossingen met de belangstellenden,  onder wie wethouder Rik van den Dam. De wethouder reageerde enthousiast:

‘Ik ben  erg onder de indruk van alle mooie ideeën, ik neem ze mee de gemeente in om te kijken  wat we hier daadwerkelijk mee kunnen!’

Docenten en IVN Natuureducatie hielpen de jongeren op weg en leerden hen meer over het probleem rondom zwerfafval. De leerlingen gingen zelf op onderzoek uit langs de befaamde snoeproutes. Ze kregen onder meer een workshop presentatievaardigheden, zodat ze hun ideeën goed konden overbrengen. Ook de leerlingen waren enthousiast over het project: ‘We moeten vaker dit soort projecten doen!’ De wethouder deed de school ook een flink aantal zwerfafvalgrijpers cadeau. Dit biedt  mogelijkheid voor leerlingen om hun ideeën over onder meer het organiseren van een zwerfafvalwedstrijd op school in de praktijk te brengen.

Over het IVN Jongeren Adviesbureau

Met IVN Gelderland ervaren jongeren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur  is. Met het IVN Jongeren Adviesbureau betrekt IVN jongeren bij hun eigen leefomgeving en beslissen jongeren mee over hun eigen duurzame toekomst. Want jong geleerd is oud gedaan! Kijk op IVN Jongeren Adviesbureau voor meer informatie.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen