Lancering van nieuwe Doortraproute Zetten voor senioren fietsers

Een nieuwe fijne fietsroute
Een nieuwe fijne fietsroute
Foto: Piqsels

Zetten/Heteren – De nieuwe ‘Doortraproute Zetten’ wordt officieel op donderdag 30 juni gelanceerd. Dat gebeurt bij Fietswinkel Gelderland in Heteren. Er is een leuk programma opgezet tussen 11.00 en 14.00 uur. Om 13.30 uur vindt de overhandiging van de Doortraproute Zetten plaats door vertegenwoordiger van de Fietsersbond aan wethouder Wijnte Hol.

Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20-25 km voor senioren. De routes zijn mooi en groen. Ze gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels.

Doortraproutes

De Doortraproutes zijn bedacht door Fietsersbond-fietsdocenten Karin Broer en Jetty de Vries in het kader van het landelijke programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de oudere fietser langer veilig te laten fietsen. Alle routes zijn gemaakt door vrijwilligers van de Fietsersbond. Om te checken of fietsers de Doortraproutes als aantrekkelijk en veilig ervaren, hebben tientallen oudere fietsers de routes getest.

Aftrap Doortraproute Zetten

De aftrap van de Doortraproute Zetten is op donderdag 30 juni van 11.00 tot 14.00 uur. Een fysiotherapeut van Reflex Fysiotherapie is tussen 11.00 en 12.30 uur aanwezig met praktische tips en oefeningen om Fiets Fit te blijven. Je krijgt een gratis boekje met Fiets Fit oefeningen voor thuis mee. Van 11.00 tot 14.00 uur krijgt iedereen een gratis kopje koffie/thee en voor de 1e 100 deelnemers een gratis bidon voor op de fiets. Medewerkers van de firma Wels geven informatie over veilig fietsen, fietshelm en fietsspiegels, fietskleding en fietstassen en meer. Er is zelfs op die dag leuke acties op aanschaf van fietshelmen en -spiegels. De gemeente Overbetuwe geeft informatie over verkeerscampagnes om de verkeersveiligheid te bevorderen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen en dat is onder andere goed voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen