Koninklijke Erepenning voor Elster Tennisvereniging De Helster

Onze burgemeester reikt de Erepenning uit
Onze burgemeester reikt de Erepenning uit
Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos reikte op zaterdag de Koninklijke Erepenning uit  aan de Elster Tennisvereniging (ETV) De Helster. De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig jubileum van de tennisvereniging.

De tennisvereniging is opgericht op 13 augustus 1971 en is met bijna 1200 leden één van de grootste tennisverenigingen van Gelderland. De vereniging zet zich actief in om iedereen die wil de gelegenheid te bieden om te kunnen sporten.

ErepenningG-tennis en medegebruik

Met het intreden van G-tennis in 2008 voorziet de vereniging in faciliteiten voor mensen  met een beperking. De vereniging is ook betrokken bij het Special Sports Event in de  gemeente Overbetuwe dat iedere twee jaar wordt georganiseerd en gericht is op deze  doelgroep. Ook biedt ETV De Helster op haar sportcomplex ruimte aan spelers van andere clubs, waaronder sinds 1991 een petanque-vereniging.

Uitreiking

ETV De Helster bestond in 2021 50 jaar, maar de festiviteiten werden vanwege covid-19  uitgesteld. In overleg met de vereniging vond de uitreiking van de Koninklijke Erepenning plaats tijdens het jubileumfeest op 25 juni. Met de uitreiking van deze erepenning is ETV De Helster na Muziekvereniging Concordia uit Driel de tweede Overbetuwse vereniging met een Koninklijke Erepenning.

Respect en waardering

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect  en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de vereniging, stichting of organisatie. Een vraag loopt via de gemeente en kan alleen bij een 50-jarig  jubileum of een meervoud van 25 jaar worden aangevraagd.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen