Provincie en Groene Metropoolregio investeren samen in wandelnetwerk

Foto: 5598375, pixabay

Regio – Gelderland stelt €515.000 beschikbaar om samen met de regiogemeenten te investeren in het wandelnetwerk in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Daar heeft Provinciale Staten mee ingestemd.

Met deze investering brengen ze de basis op orde: ze verbinden de mooie wandelroutes die ze al hebben met elkaar, breiden het wandelnetwerk uit en zorgen dat de wandelaar informatie krijgt over de vele verhalen die deze regio rijk is.

Routebureau Arnhem-Nijmegen

Visit Arnhem Nijmegen, onderdeel van het routebureau Arnhem-Nijmegen, gaat nu aan de slag om, in samenwerking met de regiogemeenten, de verbetering van het wandelnetwerk te coördineren.

Bestuurlijk opdrachtgever Ontspannen regio en burgemeester van Renkum, Agnes Schaap: “Ik ben blij met deze investering. Met een beter wandelnetwerk kunnen inwoners en bezoekers nog meer genieten van alle mooie plekken in deze regio. De bekende, maar vooral ook de minder bekende. Zo trekken we meer bezoekers, verspreiden die bezoekers zich beter over de regio en zetten we de regio op een duurzame manier op de kaart.”

Recreëren kan straks nog beter

Toerisme-gedeputeerde Peter van ’t Hoog: “Het is gelukt! Ook de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen krijgt een compleet, aaneengesloten wandelroutenetwerk. Eerder gingen de regio’s Achterhoek, Rivierenland en Veluwe het centraal gelegen Gelderland voor. Recreëren kan straks nog beter. Dan zijn alle wandelroutenetwerken ongehinderd met elkaar verbonden, via duidelijke en eenduidige bewegwijzering. Via de Wandelmonitor van Wandelnet blijkt dat ons Gelderland, dé wandelprovincie van Nederland is. Deze positie houden we graag vast!”

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen