Herberg De Aandacht heeft gevarieerd najaarsprogramma samengesteld

Foto: Overbetuwe Nieuws

Heteren – Het bezinningscentrum Herberg De Aandacht is gevestigd in de sfeervolle oude pastorie aan het Kerkplein. Het aanbod bestaat uit maaltijden, filmavonden, lezingen, creatieve activiteiten en excursies.

Herberg De Aandacht heeft weer een programma voor het najaar 2022 samengesteld. Wil je een activiteit meemaken? Meld je je dan aan via telefoonnummer 06 – 33 33 17 46 of per e-mail: [email protected]

Filmavond ‘Shadowlands’

Donderdag 8 september is er een filmavond met de prachtige film van Richard Attenborough uit1993. De beroemde Britse schrijver en literatuurwetenschapper C.S. Lewis, onder andere bekend van ‘The Chronicles of Narnia’, geeft in de jaren dertig college aan de universiteit van Oxford. Een Amerikaanse bewonderaarster, Joy Gresham, komt hem samen met haar zoontje opzoeken. Het is het begin van een innige liefdesrelatie, die in zwaar weer geraakt als Joyce ongeneeslijk ziek wordt. Het leven en denken van Lewis komt hierdoor op zijn kop te staan.

Inleiding en nagesprek: pastor Victor Bulthuis. Deelname: € 4,- inclusief koffie en thee. Om 18.00 uur kun je aanschuiven voor een eenvoudige maaltijd. Kosten: € 5,-. Graag vooraf opgeven.

Wereldkoken Oekraïne

Vrijdag 30 september staat Wereldkoken op het programma. Elke aflevering van de succesvolle reeks Wereldkoken staat in het teken van een bepaald land. De kok van de betreffende avond komt uit dat land en zal een authentieke maaltijd bereiden en daarover iets vertellen. Deze avond koken Anna Terechenko en haar moeder Laryssa Boiko uit Oekraïne voor ons. Zij wonen beiden tijdelijk in Heteren. Deelname: € 10,-.

Workshop rozenkrans maken

Op Zaterdag 8 oktober maak je onder begeleiding van Corina Vos jouw eigen prachtige rozenkrans. Zij zal de deelnemers ook vertellen over de betekenis en spiritualiteit ervan. Alle materialen zijn aanwezig en je wordt getrakteerd op een heerlijke lunch. Aanvang: 10.00 uur. Deelname: € 15,-.

Filmavond ‘The Green Mile’ 

Donderdag 13 oktober is er weer een filmavond met de film ‘The Green Mile’ van Frank Darabont uit 1999. Dit is de verfilming van de gelijknamige roman van Stephen King. Paul Edgecomb is een nuchtere man die niet in wonderen gelooft. Als gevangenisbewaarder van The Green Mile, de dodencellen in Louisiana, waakt hij over terdoodveroordeelden tijdens hun laatste dagen tot aan het vonnis. Edgecombes wereldbeeld raakt geschokt als er een man wordt binnengebracht die over bovennatuurlijke krachten lijkt te beschikken. John Coffey gebruikt zijn krachten uitsluitend ten goede. Toch is hij veroordeeld voor moord.

Inleiding en nagesprek: Patrick Chatelion Counet, theoloog. Aanvang: 19.00 uur. Kosten: € 4,- inclusief koffie en thee.

Lieddag rond Maria

Zaterdag 22 oktober is iedereen welkom om liederen mee te zingen. Er worden liederen en gezangen ingestudeerd rond Maria, toepasselijk in de maand oktober. Ieder die van zingen houdt, is welkom. Tussen de middag is er een lekkere lunch en de dag wordt afgesloten met een korte meditatieve viering. De muzikale leiding is in handen van Diederik Elings. Aanvang: 10.00 uur. Kosten: € 7,50.

Filmavond ‘Der Hauptmann’

Donderdag draait de film ‘Der Hauptmann’ van Robert Schwentke uit 2017. In dit waargebeurde verhaal vindt de gedeserteerde 19-jarige Duitse korporaal Willi Herold in een verlaten auto het uniform van een Luftwaffe-kapitein. Om te ontkomen aan vervolging trekt hij het aan en doet hij zich voor als leider van een geheime missie, waarvan Hitler zelf de opdrachtgever is. Op schokkende wijze wordt duidelijk wat een mengeling van angst, wanhoop, macht en bedrog met een mens kan doen.

Inleiding en nagesprek: pastor Victor Bulthuis. Deelname: € 4,- inclusief koffie en thee. Om 18.00 uur kun je aanschuiven voor een eenvoudige maaltijd. Kosten: € 5,-. Graag vooraf opgeven.

Wereldkoken Suriname

Caroline van der Weijden en Jason Girwar hebben al eerder een avond in Surinaamse sferen verzorgd. Die viel zo in de smaak dat ze graag op herhaling gaan. Op vrijdag 25 november is het zover. Deelname: € 10,-

Oud en Nieuw vieren met bollen & bubbels

Herberg De Aandacht wil het jaar graag samen met jou afsluiten. Vanaf 14.30 uur ben je van harte welkom voor oliebollen en appelbeignets en andere lekkernijen, vergezeld van een glaasje bubbels. Om 15.30 uur is er een hersenstimulerende quiz onder leiding van pastor Victor Bulthuis. Deelname is kosteloos, aanmelden is niet nodig. Loop gezellig binnen!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen