Open Monumentendag Nederlands Hervormde kerk Zetten

Foto: Nederlands Hervormde kerk Zetten

Zetten – Altijd al eens een kijkje willen nemen in de dorpskerk? Op zaterdag 10 september ben je hartelijk welkom is dit monumentale gebouw van 10.00 tot 16.00 uur aan Kerkstraat 10.

Er is alle gelegenheid, met of zonder toelichting, rond te kijken in de kerk en op de galerij vanwaar de toren bereikbaar is. De 17e-eeuwse kanselbijbel is ook te zien. Verder is er de mogelijkheid een kopje koffie of thee te drinken.

Er valt wat te beleven

Je kunt kijken naar een digitale presentatie met een korte historische toelichting over Zetten en de overstromingen die hier voor kwamen. Verder vooral wat oude foto’s, waaronder foto’s van kerkgebouw voor en na 1912 en van de schade na de Tweede Wereldoorlog.

Rond 11.00 uur en rond 13.00 uur verwachten ze dat het orgel bespeeld wordt door Mark Hendriksen en Luc Budding (jong talent, 11 jaar). Beiden spelen ook regelmatig tijdens de zondagse diensten. Het betreft een monumentaal orgel dat in 1871 door de firma van Puffelen is gebouwd. Het orgel had oorspronkelijk één manuaal en is in 1976 gerestaureerd en uitgebreid met een tweede klavier en een nieuwe kas.

’s Morgens van 9.30 tot 13.30 uur is er op het kerkplein ook een gezellige rommelmarkt. Dan is er ook een springkussen voor de kinderen.

Meer informatie

Iedere zondag zijn er samenkomsten rondom het Woord van God om te horen van genade en verlossing door het geloof in Jezus Christus, zie ook Hervormde Kerk Zetten Andelst. Deze diensten beginnen om 10.00 uur en 18.30 uur. Je bent meer dan welkom! Meer weten? Herald en Nicolet Vervoorn 0488 – 750 742.

Lees ook: Hervormde Gemeente houdt een gezellige rommelmarkt in Zetten

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen