Nijmegen wint eerste editie NN Rivals Run en is dé hardloopstad

Elst – Gisteren werd geschiedenis geschreven. Voor de eerste keer ter wereld raceten twee steden tegen elkaar in een bloedstollende nek-aan-nekrace. De eer was aan Arnhem en Nijmegen om te strijden voor de titel van beste hardloopstad.

Na het startschot van burgemeesters Ahmed Marcouch en Hubert Bruls sprintten beide teams vanuit hun eigen stad naar de finish in het midden gelegen Elst.

Wethouder Wijnte Hol liep ook mee. Hij en Trudy Wolters van Overbetuwe Beweegt kwamen uit voor Arnhem. Team Arnhem had de snelste loper maar Nijmegen heeft Nipt gewonnen! Wethouder Hol reikte de trofee uit aan het winnende team. Wijnte hoop dat er een nieuwe hardlooptraditie is geboren en het volgend jaar weer wordt gehouden. Dan kan Arnhem zich revancheren of wint Nijmegen voor de tweede keer op een rij.

Dé hardloopstad

Aangevoerd door team captains Bram Som en Jasmijn Lau om Arnhem en Nijmegen het laatste duwtje in de rug te geven, bonden de twee Gelderse steden de strijd aan. Ondanks dat de loper die als eerste finishte de kleuren van Arnhem verdedigde, waren het de Nijmegenaren die aan het langste eind trokken omdat hun 75 lopers als eerste allemaal de finish gehaald hadden. Nijmegen mag zich nu een jaar lang dé hardloopstad noemen.

Lees ook: Burgemeesters Arnhem en Nijmegen kijken uit naar 1e NN Rivals Run

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen