Help mensen wegwijs in het openbaar vervoer en word OV-ambassadeur

Wegwijs in het OV. Wordt ook OV-ambassadeur1
Wegwijs in het OV. Wordt ook OV-ambassadeur1
Foto: OV ambassadeurs

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. En aan mensen met vragen over specifieke vragen over het gebruik van het openbaar vervoer.

Vragen over de OV-chipkaart komen veel voor en ook over het uitstippelen van een reis en het reizen met korting. Mensen kunnen uitleg krijgen over de kaartautomaat, een routeplanner en het in-en uitchecken. Ongeveer 40 OV-ambassadeurs werken in kleine regioteams met verschillende activiteiten. Deze activiteiten worden samen met de projectmedewerkers vorm gegeven.

Wegwijs in het OV

OV-ambassadeurs zijn er voor deze en andere vragen en maken hiermee de mensen wegwijs in het reizen met het openbaar vervoer. De OV-ambassadeurs zijn werkzaam in de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland.

“Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! Samen met de alleraardigste OV-ambassadeur de informatie die ik had opgezocht doorgelopen.” Marjan, 70 jaar

Naast informatieve activiteiten in groepsverband of individueel, kunnen mensen ook ervaren hoe het is om met het openbaar vervoer te reizen. Dit door in kleine groepen samen met een OV-ambassadeur daadwerkelijk te reizen en uitgebreid op het station te zien waar de informatie te vinden is en hoe een kaartautomaat werkt.

Meer informatie

Als OV-ambassadeur krijg je training, ondersteuning en begeleiding. Er worden terugkomdagen georganiseerd waarin alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen en waar je op de hoogte wordt gehouden van recente ontwikkelingen. Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op via [email protected] of stel jouw vraag via telefoonnummer 038 – 45 40 130.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen en dat is onder andere goed voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen