Goede nachtrust ondanks spanningshoofdpijn met Topslapen

De Anti Nekpijn Pillow kan jouw hoofdpijn verlichten
De Anti Nekpijn Pillow kan jouw hoofdpijn verlichten
Foto: PublicDomainPictures

Elst/Arnhem – We hebben het overdag allemaal druk. Dat levert nogal eens spanningshoofdpijn op. Vaak kan je daarna ’s nachts niet goed slapen; je valt moeilijk in slaap, wordt vaak wakker of slaapt te kort en te licht.

Topslapen geeft een aantal adviezen hoe je weer beter kunt slapen en uitgerust wakker kunt worden.

Partnercontent

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Het kan een milde, matige of intense pijn achter de ogen, in het hoofd en nek veroorzaken. Het lijkt alsof je een strakke band om je voorhoofd voelt en je kunt je nek en schouders niet meer (goed) ontspannen.

Slaapomgeving optimaliseren

Je kunt een aantal dingen zelf doen om de hoofdpijn te verminderen, zoals je slaapomgeving te optimaliseren. Daarna kun je beter in slaap komen en zelfs doorslapen. Het is bovendien belangrijk je slaapkamer overdag te luchten door ramen en deuren tegen elkaar open zetten. Laat het raam ’s nachts op een kiertje staan. Zet tijdens het luchten de thermostaat laag, anders slaat de verwarming onnodig aan.

Het beste is om de temperatuur tussen 18 en 20 graden te houden. Als je last hebt van hinderlijk geluid, doe dan oordopjes in of probeer het geluid te dempen. Heb je last van te veel licht? Gebruik dan een slaapmasker.

Ontspannen door het juiste kussen

Verder is het belangrijk dat je s ’nachts ontspannen ligt met je hoofd en je nek en daarom is het belangrijk dat zowel je hoofd en nek goed ondersteunt worden door een neksteun kussen zoals de Anti Nekpijn Pillow. Tevens is het belangrijk dat je niet te hoog of juist te laag slaapt waardoor hoofdpijn en nekpijn kan ontstaan.

Overige tips voor een ontspannen nachtrust zijn:

  • Drink geen alcohol voor het slapen. Je komt misschien snel in slaap, maar je geraakt in een korte ondiepe slaap.
  • Bewegen of sporten is gezond, maar doe dit bij voorkeur niet vlak voor het slapen. Na het sporten word je even moe, maar daarna krijg je weer energie.
  • Dim ’s avonds je lichten, zodat je biologische klok aanvoelt dat het bijna bedtijd is.
  • Houd een dagboek bij met gewoontes en wat je eet. Misschien wordt de oorzaak van je slapeloosheid daardoor inzichtelijk.
  • Onderneem geen activiteiten voor het slapen waarbij je veel concentratie nodig hebt, maar ontspan. Dit houdt ook in dat je het beste je telefoon kunt wegleggen.
  • Vermijd straling voor het slapen. Straling breekt het slaaphormoon af.
  • Houd een regelmatig slaapritme aan, waarbij je minimaal 7 uur per nacht slaapt.

Anti Nekpijn Pillow

Om nekpijn, nekklachten, hoofdpijn vanuit de nek en andere pijnen vanuit het slapen te voorkomen is het belangrijk om op het juiste hoofdkussen te slapen. Het meest geschikte hoofdkussen voor jou hangt erg af van je slaaphouding. Weet je niet zeker of je op je rug, buik of zij slaapt? Dan kun je de houding waarin je automatisch gaat liggen als je naar bed gaat als leidraad nemen. Ook de houding waarin je meestal in slaapt valt is een goede indicatie van jouw slaappositie.

De natuurlatex van de Anti Nekpijn Pillow geeft je nek in elke houding de juiste ondersteuning. Het kussen is verkrijgbaar in 3 hoogtes, 2 stevigheden en 2 verschillende tijken. De hoogte van het kussen is ook afhankelijk van de breedte van je schouders. Daardoor is er altijd een kussen dat bij jou past! De Anti Nekpijn Pillow is verkrijgbaar in de winkels bij Topslapen in Arnhem en Elst of online te bestellen op Topslapen.nl

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen