Level 2 status voor traumazorg Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Marion Beumer

De traumazorg van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft voor de komende vijf jaar opnieuw de level 2 status gekregen. Dit betekent dat patiënten met zware of ingewikkelde verwondingen in Ziekenhuis Gelderse Vallei goed kunnen worden behandeld.

De visitatiecommissie van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Nijmegen (ROAZ) stelde vast dat het ziekenhuis aan alle eisen voldoet.

Spoedeisendehulp-afdelingen van ziekenhuizen zijn ingedeeld in drie categorieën: level 1, 2 en 3. Per level gelden eisen waar je als ziekenhuis aan moet voldoen. Level 3 ziekenhuizen bieden algemene traumazorg aan patiënten met verwondingen die niet direct levensbedreigend zijn. In level 2 ziekenhuizen worden patiënten met zwaardere of ingewikkelde verwondingen behandeld. De zwaarst gewonde slachtoffers gaan naar een level 1 ziekenhuis.

Uitgebreid getoetst

De visitatiecommissie heeft de traumazorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei uitgebreid getoetst volgens de strenge kwaliteitscriteria van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie. Daaruit bleek het ziekenhuis alle behandelmogelijkheden biedt en aan de belangrijkste eisen voldoet om Level 2 zorg te kunnen bieden. Bijvoorbeeld voorwaarden voor scholing van zorgprofessionals, voor medische voorzieningen en maximale aanrijtijden. Maar ook het 24 uur per dag beschikbaar zijn van een arts met voldoende ervaring op de spoedeisende hulp en de benodigde op te roepen medisch specialisten. Naast de toekenning heeft het ziekenhuis ook een aantal belangrijke adviezen gekregen voor verbeteringen in de komende vijf jaar. Deze zullen stapsgewijs worden doorgevoerd.

Snel en goed behandelen

De Spoedeisende hulp van Ziekenhuis Gelderse Vallei behandelt jaarlijks ruim 22000 patiënten, waaronder patiënten met ernstig letsel na een ongeval. En dit aantal neemt toe. De level 2 status betekent voor deze patiënten dat de spoedeisende hulp ernstige verwondingen snel kan herkennen en goed en snel kan behandelen. Dit is heel belangrijk omdat het kan voorkomen dat zij beperkingen overhouden die grote invloed hebben op de rest van hun leven.

Mooi compliment

“De toekenning van deze status is een mooi compliment voor iedereen die bij deze zorg is betrokken,” vertelt traumachirurg Leander van den Ham. “Traumazorg is echt een teamprestatie. Ik ben trots op iedereen die daar aan bijdraagt: spoedeisendehulpverpleegkundigen, medisch specialisten, arts-assistenten en al onze andere medewerkers die betrokken zijn bij de patiëntenzorg. Voor zorgprofessionals betekent de level 2 status dat zij op spoedeisende hulp in Ede een boeiende en afwisselende werkomgeving hebben met de juiste mogelijkheden voor een goede behandeling.”

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen