112

Afscheid postcommandant brandweer Heteren

Hemmie van Alst (66 jaar) heeft zaterdagavond afscheid genomen als postcommandant van zijn brandweerkazerne in Heteren, na ruim 45 jaar trouwe dienst.

Feestelijk afscheid

De laatste keer werd Hemmie met de tankautospuit opgehaald, die begeleid werd door het hulpverleningsvoertuig. Een blaaskapel (Kapel-3l) stond hem op te wachten om hem feestelijk binnen te halen.In het bijzijn van de manschappen en hun partners, oud-collega’s, zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen werd een medaille uitgereikt voor 45 jaar dienstverband bij de brandweer.

Stille trom

Eigenlijk had Hemmie het liefst met de stille trom weg willen gaan, maar zijn manschappen hielden een verrassingsfeest ter ere van hun oude leider in de kazerne. Overal was aan gedacht; eten werd verzorgt door de Brandtweer BBQ uit Lent en de dj verzorgde de hele avond voor muziek.

Brandweerman in hart en nieren

Binnen de brandweer heeft Hemmie verschillende functies gehad, van manschap tot aan officier van dienst. Hij maakte zelf maquettes als bijdrage om te oefenen. Betrokken, royaal en bescheiden, met een eigen visie en duidelijke mening typeerde deze oude brandweercommandant. Hemmie zorgde als een goed vaderfiguur voor ‘zijn’ mannen. Met raad en daad stond hij ze bij, geen moeite was Hemmie teveel. Hij kreeg daarvoor een beker uitgereikt met ‘beste groepscommandant Heteren 2019.  Hemmie, een brandweerman in hart en nieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen