112

Geen giftige rook bij brand Heteren, wel roetdeeltjes in besmet gebied

Foto: Overbetuwe Nieuws

Heteren – Bij de grote brand die gisteren, 9 februari woedde op het industrieterrein Poort van Midden Gelderland kwam geen giftige rook vrij. Wel zijn er roetdeeltjes met asbest aangetroffen in de buurt.

Binnen het besmette gebied: het industrieterrein Poort van Midden Gelderland Noord groen, blauw en oranje, Nachtegaalstraat, Achterstraat en Koekoekstraat zijn bewoners geadviseerd zoveel mogelijk binnen te blijven. Daarbuiten is het gebied gecontroleerd en kunnen kinderen buitenspelen. Op de schoolpleinen is onderzoek gedaan en die zijn veilig, er zijn geen roetdeeltjes gevonden. De rook bleek na onderzoek geen giftige stoffen te bevatten. Door de enorme zwarte rook werd een NL-Alert afgegeven in de regio.

Een gedeelte van het industrieterrein is afgesloten. Wanneer alles weer bereikbaar is, is niet bekend. Het betreft Poort van Midden Gelderland Noord groen, blauw en oranje.

Binnen besmet gebied

Gisteren heeft de brandweer onderzoek gedaan. Op basis daarvan is nu bekend dat er op het industrieterrein Poort van Midden Gelderland Noord groen, blauw en oranje en aan de Nachtegaalstraat, Achterstraat en Koekoekstraat roetdeeltjes met asbest zijn gevonden. Er komt een saneerder langs om dit op te ruimen. Een gespecialiseerd bedrijf doet nader onderzoek en start met de opruimactie. Omwonenden in het besmette gebied zijn geïnformeerd per brief

Buiten het besmette gebied kun je zelf roetdeeltjes en brokstukken opruimen en in de prullenbak gooien, was je handen daarna goed. Binnen het besmette gebied zijn er extra maatregelen nodig:

  • Blijf zoveel mogelijk binnen (geldt ook voor huisdieren)
  • Raak de roetdeeltjes niet zelf aan
  • Spoel bij thuiskomst je schoenzolen en pootjes van huisdieren schoon
  • Hou ramen en deuren voorlopig gesloten en zet de ventilatie uit
  • Bedrijven binnen het gebied kunnen geen bezoekers ontvangen

De gemeente Overbetuwe houd je hier op de hoogte. Tijdens een crisis communiceren de hulpdiensten via het Twitter-account van de veiligheidsregio, @CrisisGM. Dat gebeurt op die manier omdat de communicatie dan snel en eenduidig is. Je kunt deze informatie ook lezen als je zelf geen Twitter hebt.

Bron: Gemeente Overbetuwe

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen