112

Grote opkomst 4e bijeenkomst “Digitale Weerbaarheid Senioren” in Elst

Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – De vierde bijeenkomst “Digitale weerbaarheid senioren” vond op dinsdag 2 mei plaats in het Wapen van Elst. Deze bijeenkomsten zijn speciaal ontwikkeld voor senioren om fraude te herkennen en om hun digitale weerbaarheid te vergroten.

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen van hun privégegevens of bezittingen te beroven. Oplichters doen zich voor als verpleger om te komen prikken, of als bankmedewerker omdat u niet naar de bank kunt komen. Iedereen kan slachtoffer worden van zulke trucs.

DigitaleDiverse bijeenkomsten

Daarom organiseert de gemeente Overbetuwe deze bijeenkomsten samen met de politie Oost-Nederland/Gelderland-midden/ Rivierenland-West, Blue Professionals en de Huiskamers van Overbetuwe. De eerste bijeenkomsten waren in de Huiskamers van Randwijk, Zetten en Oosterhout.

De opkomst was groot en burgemeester Patricia Hoytink-Roubos heette alle deelnemers van harte welkom. Ze gaf aan dat Overbetuwe het erg belangrijk vindt dat de (seniore) inwoners tips en advies krijgen. Overbetuwe is erg blij met de grote belangstelling voor deze bijeenkomsten en organiseert daarom nog vier bijeenkomsten.

Nieuwe bijeenkomsten

Op donderdag 1 juni in de ‘Huiskamer van Valburg/Homoet’ van 10.00 tot 12.30 uur met een inloop vanaf 9.30 uur in Valburg. In de herfst nog drie bijeenkomsten in de Week van de Veiligheid:

  • Dinsdag 10 oktober in de ‘Huiskamer van Herveld’, van 14.00 tot 16.30 uur, met en inloop vanaf 13.30 uur.
  • Donderdag 12 oktober in Driel, van 10.00 tot 12.30 uur, met een inloop vanaf 9.30 uur, locatie volgt nog.
  • Woensdag 18 oktober in het Wapen van Elst, van 14.00 tot  16.30 uur, met een inloop vanaf 13.30 uur.

Alle bijeenkomsten zijn gratis, wel van tevoren inschrijven. Voor meer informatie en inschrijven: [email protected] of bel naar 14 0481.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen