112

NL-Alert: iedereen direct informatie bij een noodsituatie

Foto: NL-Alert

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt je bij acute noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden.

NL-Alerts ontvang je op je mobiele telefoon. Ook zie je NL-Alerts op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer.

NL-Alert op je mobiele telefoon

Zie of krijg je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en informeer anderen in je omgeving. NL-Alerts worden ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. Wanneer je een NL-Alert ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen.

Testbericht

Controleer je mobiel maandag 5 juni 2023 rond 12.00 uur. De overheid zendt dan een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Let op: het NL-Alert testbericht kan luid klinken als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt. Met het landelijke NL-Alert testbericht kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.

Heb je vragen? Meer informatie is te vinden op de website NL-Alert(Deze link gaat naar een externe website).

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen