112

Flamingo’s, gieren, panterwelpjes en caracals in beslag genomen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Alexas-Fotos, Pixabay

Elst – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 3 flamingo’s, 2 witruggieren, 2 zwarte panterwelpjes en 2 caracals, in beslag genomen bij een particulier in Elst.

De man hield deze dieren in en rond zijn woning.

flamingo’s
Foto: NVWA

Verboden

Het is in Nederland verboden om panters en caracals (een katachtige) te houden. Van de gieren en de flamingo’s kon de verdachte de legale herkomst niet aantonen. Alle dieren zijn meegenomen en ondergebracht bij deskundige opvangadressen. De NVWA stelt een onderzoek in naar de herkomst van de panters.

Inspecteurs van de NVWA gingen samen met de politie naar de woning. De NVWA wilde de gieren en flamingo’s in beslag nemen; de politie deed onderzoek na een verzoek van de Belgische autoriteiten. Bij de doorzoeking van de woning werden de panterwelpjes aangetroffen in een afgesloten ruimte in de woning. De caracals, gieren en flamingo’s werden buiten in verblijven gehouden.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen