Herdenking bij Bevrijdingsmonument Zetten trekt flink aantal toeschouwers

Zetten – De herdenking op 4 mei bij het bevrijdingsmonument aan het Wilhelminaplein trok heel wat inwoners. Daarbij zaten ook Oekraïense vluchtelingen die in Zetten wonen om het oorlogsgeweld in hun land te ontvluchten.

Het was een zonnige dodenherdenking. Een schril contrast met het oorlogsleed dat niet alleen in het verleden ligt. Er zijn steeds minder mensen die de tweede wereldoorlog van dichtbij hebben meegemaakt. Maar elke familie heeft er wel mee te maken gehad. Sommige littekens zijn nog steeds voelbaar. De inwoners van de Betuwe die terugkwamen na de tweede wereldoorlog hadden weinig tijd om te vieren. Hun huizen waren verwoest of zelfs helemaal verdwenen. Schouders moesten eronder worden gezet om alles weer opnieuw op te bouwen.

Toespraak en defilé

Voorafgaand was de kerkdienst in De Rank. Toen deze was afgelopen liep de stoet mensen in een stille tocht naar het monument. De muziek werd verzorgd door Scouting Zetten Band en Bas Kalisvaart. De kransen werden bij het monument gelegd. Plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Overbetuwe de heer Elbert Elbers hield een toespraak, waarbij hij de herinneringen van de tweede wereldoorlog in verbinding bracht met de oorlog die nu in de Oekraïne woedt. Een viertal kinderen droegen gedichten voor. In een defilé liepen de aanwezigen langs het bevrijdingsmonument en sommigen legden bloemen neer.

Bekijk de fotoserie die gemaakt is door onder andere René Roelofs.

Lees ook: 12 Jarige Bas Kalisvaart speelt taptoe tijdens herdenking in Zetten

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen