Ouwehands Dierenpark krijgt volgend jaar koala’s

Foto: Becky Tregear, Pixabay

Ouwehands Dierenpark in Rhenen verwacht volgend najaar koala’s in de dierentuin. Ouwehands is dan de enige dierentuin in Nederland waar koala’s te zien zijn, zegt het dierenpark.

De bouw van een verblijf voor de buidelberen uit Australië start in januari.

Kwetsbare diersoort

Koala’s komen voor in Zuidoost-Australië. Ze gelden als kwetsbaar op de internationale lijst van beschermde diersoorten. Australië zelf noemt de buidelberen bedreigd, aangezien de aantallen koala’s snel achteruit zijn gegaan door overstromingen en hevige bosbranden.

Ouwehands Dierenpark wil vooral dieren tonen waarvoor een Europees fokprogramma loopt om de soort in stand te houden. Zo’n programma is er ook voor de koala’s, die in het buitenland wel in dierentuinen voorkomen. In Ouwehands krijgen de dieren een nagebouwd woestijngebied met voor elke koala een eigen binnen-, nacht- en buitenverblijf. Koala’s leven namelijk helemaal solitair.

Panda Fan Xing

Voor Ouwehands Dierenpark kunnen de koala’s een nieuwe publiekstrekker worden. Het huidige populairste beest, de in Rhenen geboren panda Fan Xing, vertrekt namelijk binnenkort naar China, waar zijn vader en moeder ook vandaan zijn gekomen. De oudere pandaberen blijven nog een jaar of tien in Rhenen. Het dierenpark hoopt dat er opnieuw een jong wordt geboren.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen