Amnesty Nijmegen organiseert herdenking één jaar oorlog in Oekraïne

Foto: Wilfried Pohnke via Pixabay

Rusland drong op donderdag 24 februari 2022 Oekraïne binnen. Het was een begin van een zinloze oorlog die al aan talloze militairen en onschuldige burgers het leven heeft gekost.

Op vrijdag 24 februari houdt Amnesty Nijmegen een korte ingetogen herdenking van het feit dat de oorlog een jaar duurt. Het is geen politieke evaluatie van de oorlog, maar een herdenking van de slachtoffers en van de vele mensenrechtenschendingen, die daarmee samenhangen..

Programma

  • Welkom
  • Twee minuten stilte
  • Gezang voor de slachtoffers (eeuwige gedachtenis)
  • Getuigenis uit Oekraïne
  • Mogelijkheid koffie te drinken bij het Titus Brandsma Memorial

Meedoen

De herdenking vindt plaats op vrijdagavond 24 februari om 20.00 uur. De locatie is bij de Wereldvredesvlam op het plein (de Titushof) voor de Titus Brandsmakerk aan het Keizer Karelplein te Nijmegen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen