Expositie Vallende Stilte / Verstilde Sporen in Galerie De Sleedoorn

Foto: Galerie De Sleedoorn

Zetten – In Galerie de Sleedoorn is van 28 oktober tot en met 20 november een expositie te zien van bijzondere foto’s van Marian Vrielink en krachtige beelden van Maria Arkesteijn.

Kom en verwonder je, samen met ons. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Marian Vrielink

Na een carrière als orthopedagoog is Marian Vrielink in 2014 met haar werk in de jeugdhulpverlening gestopt om zich verder te kunnen ontwikkelen als fotograaf. Ze heeft diverse workshops gevolgd en trajecten gedaan om haar fotografische blik op de wereld verder te personaliseren. Fotograferen geeft haar blik op de wereld om haar heen een kader.

In haar foto’s wordt deze blik uitgelicht, omlijst en benadrukt. Marian werkt bij het maken van haar fotobeelden intuïtief en op een manier dat de gemaakte beelden een weerspiegeling zijn van wie zij is en hoe ze naar de wereld kijkt. De verhalen die in de beelden tot de kijker spreken komen voort uit haar eigen ervaringen en geschiedenis. De nieuwsgierigheid naar de levens van anderen. De kern van haar fotografie wordt gevormd door het universele mysterie van de mens: het menselijk kijken en de onmogelijkheid de ander echt te zien.

Maria Arkesteijn

De objecten van Maria Arkesteijn zijn gemaakt met de kwetsbare materialen papier en gips, verstevigd met textiel of ijzer. Haar beelden tonen altijd de sporen van hun ontstaan. Soms verraadt zich ook de innerlijke kracht. Daar vindt de aan de binnenzijde aanwezige versteviging een weg naar buiten. De ontstane vorm is verder bewerkt door kappen, krassen, schuren of polijsten. Ook wordt het oppervlak van de objecten soms voorzien van zink of koper.

In al hun kwetsbaarheid zijn haar objecten krachtig aanwezig. Monumentaal en intiem tegelijk. Ze refereren aan gebouwen en de functie die gebouwen hebben. Mensen zijn niet te bekennen. Juist door de opvallende afwezigheid dringen de functies van de gebouwen en de mensen zich aan je op. De objecten refereren aan spelen, schuilen, ontmoeten. Openingen en doorkijkjes geven de binnenkant van de objecten prijs en tonen een ruimte waar je in zou kunnen in kruipen. De objecten van Maria Arkesteijn dragen van binnen en buiten de verstilde sporen van menselijke geschiedenis.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen