Duo expositie met abstract beeldhouwwerk en foto’s in De Sleedoorn

Foto: Kees de Ruijter

Zetten – In Galerie de Sleedoorn te Zetten is van 3 tot en met 26 maart een duo expositie te zien met abstract beeldhouwwerk in steen van Peter Balk en foto’s van Kees de Ruijter.

In de werken van beide kunstenaars speelt de natuur en een intuïtief maakproces een belangrijke rol. Zowel de beeldhouwwerken van Peter als de foto’s van Kees ontstaan vanuit waarneming van het materiaal.

duo expositieKees de Ruijter

Bij Kees de Ruijter is dit materiaal het landschap dat hij door de lens van zijn fototoestel waarneemt. De werkwijze die hij bij het maken hanteert staat bekend als ‘Intentional Camera Movement’ (ICM). Deze techniek van een bewust bewogen camera gebruikt hij om de lijnen, structuren of kleuren in de natuur te versterken en zijn natuur- en landschapsfoto’s een eigen sfeer mee te geven. In zijn foto’s zoekt Kees naar een dialoog tussen de realiteit van het waargenomen landschap en de verbeelding. .

duo expositiePeter Bal

Bij het beeldhouwen in steen werkt Peter Balk zonder vooropgezet plan, geïnspireerd door de oneindige variatie aan steensoorten. Tijdens de intuïtieve manier van werken aan de ruwe steen ontstaat langzamerhand een vorm die vervolgens verder wordt verfijnd. In zijn beelden geeft Peter vorm aan verstilling en rust. Hiermee zijn de beelden een weergave van de rust die hijzelf vindt tijdens het bewerken van de machtige stenen.

Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur, H. Piersonstraat 11b, Zetten.

duo expositie

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen