Vrolijke groepsexpositie kunstenaars het Venster

Klarien Verbeek, Winter aan zee
Klarien Verbeek, Winter aan zee
Foto: Galerie Sleedoorn

Zetten – Dertien leden van het kunstenaarscollectief het Venster tonen van 1 tot en met 24 september nieuw werk in Galerie de Sleedoorn te Zetten. Een bijzonder afwisselende en vrolijke expositie waarbij veel verschillende technieken en stijlen te zien zijn.

Het is een tweejaarlijks terugkerende gelegenheid om nader kennis te maken met werk van leden van Het Venster. De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 3 september om 15.00 uur.

Eigen beeldtaal en uitdrukking

Uit de geëxposeerde werken spreekt de persoonlijke aanpak en het gebruik van inspiratiebronnen van de kunstenaars. Zo is er ruimtelijk werk te zien in de materialen hout, metaal, metaaldraad, keramiek en steen. De beelden zijn geïnspireerd op architectuur, aarde, maar ook beweging en menselijke vormen en hebben ieder een specifiek eigen beeldtaal en uitdrukking. Ook in het platte vlak is een keur aan technieken gepresenteerd: monotypes en gemengde technieken, tekeningen op gekreukt papier, schilderijen in olieverf en acrylverf.

Meerdere kunstenaars gaan uit van de eigen intuïtie en spelen met vormen, kleur en materialen zonder vooropgesteld plan. Andere kunstenaars zijn geïnspireerd door het Nederlandse landschap, of bedenken juist van tevoren een strak ontwerp met kleurrijke, grafische vormen. Op de getoonde foto’s worden abstracte vormen als golven in prachtige kleuren weergegeven.

Kom genieten van deze ode aan de kunst in zijn beeldende en kleurrijke verscheidenheid. Galerie de Sleedoorn is in september open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Piersonstraat 11b, Zetten.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen