Beelden en primeur met grafiek Hilde Klomp in Galerie de Sleedoorn

Foto: Hilde Klomp

Zetten – Galerie de Sleedoorn organiseert van 24 november tot en met 17 december 2023 een bijzondere en indringende expositie. Hilde Klomp toont haar beelden van divers materiaal en voor het eerst haar grafiek.

De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 26 november 15.00 uur.

Simpele dingen

Met haar werk laat Hilde Klomp zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn. In haar beeldhouwwerk experimenteert ze met verschillende materialen en technieken. Zo werkt ze onder meer met rasters die in de bouw worden gebruikt bij het versterken van wanden en plafonds.

De beweging en de menselijke gestalte zijn haar grootste inspiratiebronnen. Ze houdt haar ogen open voor het toeval en zoekt bewust onbetreden paden op. Ervaringen in haar leven hebben invloed op haar werk en worden weerspiegeld in haar kunstwerken.

Liefde voor beeldhouwen

Al in 2004 ontstond de liefde voor het beeldhouwen. Aanvankelijk was het vooral brons waar Klomp mee werkte. De belangstelling voor haar werk groeide en zo werd zij in 2009 winnaar van de Leonardo da Vinci Award voor beeldhouwen. Zij bleef doorstuderen en gaandeweg voegde zij aan haar beelden andere en soms ongewone materialen toe. Haar werk is regelmatig in binnen- en buitenland te zien.

Klomp verdiept zich momenteel in grafische technieken. En op deze expositie toont ze voor het eerst haar monotypes. Kom genieten van deze bijzondere expositie!

Galerie de Sleedoorn is open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Piersonstraat 11b, Zetten, sleedoorn.nl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen