Expositie: Fantasie en naar de werkelijkheid

'Wachten'
'Wachten'
Foto: Edith Meijer

Valburg – In het MFC ’t Knooppunt in Valburg is een nieuwe expositie ingericht: Fantasie en naar de werkelijkheid, met beelden van Els Mathijssen en schilderijen van Edith Meijer.

De expositie is te zien van december 2023 tot en met februari 2024.

Fantasie en naar de werkelijkheid

Els Mathijssen maakt graag dingen, vroeger van allerlei materiaal, maar al vele jaren richt ze zich op het maken van beelden van steen. Ze gebruikt verschillende steensoorten zoals albast, speksteen, serpentijn etc. De onderwerpen lopen uiteen van mensfiguren tot fantasiedieren en abstracte vormen. Voor haar is het ontdekken van nieuwe vormen, materiaal en ook gereedschap een uitdaging. Ontdekken…. misschien is dat wel een goede samenvatting voor haar manier van werken die leidt tot een grote variatie in beeldhouwwerken. Mathijssen geeft lessen en workshops beeldhouwen.

Edith Meijer legt zich toe op het schilderen van alledaagse taferelen. Het zijn mensfiguren in een terloopse omgeving. Toen zij besloot schilderlessen te nemen ging er een wereld voor haar open, zij kon zich net als in haar kindertijd helemaal verliezen in het verhaal van de voorstelling. Als inspiratie voor haar schilderijen gebruikt ze foto’s. Te zien zijn in olieverf geschilderde ‘kiekjes’ met als onderwerp mensen, kinderen en dieren. Soms idyllisch, vaak met humor. Ze vertellen een verhaal dat je zelf mag bedenken.

’t Knooppunt is geopend op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00-12.00 uur, op dinsdag- en woensdagavond van 20.00-22.00 uur en tijdens alle activiteiten. Je vindt ’t Knooppunt aan het Molenhoekplein 2 in Valburg, zie meer op knooppuntvalburg.nl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen