Gemeente Overbetuwe zoekt Junior Cyber Agents

Foto: HackShield

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor – bijna dagelijks hoor en zie je er berichten over in de media.

Daarom is de gemeente Overbetuwe op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Hackshield

Via de online game Hackshield kunnen de kinderen Cyber Agent worden en online gevaar herkennen en voorkomen. Vanaf vandaag start de campagne via onder meer scholen om kinderen Hackshield te laten ontdekken.

HackShield is een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud leert wat cybercriminaliteit is en wat ze ertegen kunnen doen. De game is voor iedereen toegankelijk. In heel Nederland doen nu al 85 gemeenten mee. Ook de politie ondersteunt Hackshield. En nu de gemeente Overbetuwe zich heeft aangesloten, kunnen kinderen uit de hele gemeente elkaar uitdagen in Hackshield. Over een aantal maanden gaat de burgemeester bovendien de beste Cyber Agents officieel huldigen.

Vader, moeder, opa en oma uitdagen

Door de levels te spelen, leren kinderen over belangrijke cyber security onderwerpen, zoals hacken, wachtwoorden, cyberpesten. Via de Quests kunnen ze ook hun vader, moeder, opa of oma uitdagen. Ook kunnen ze eigen levels maken in de Level Maker.

Burgemeester Hoytink-Roubos nodigt kinderen van harte uit om mee te doen met Hackshield: ‘In Overbetuwe is het fijn wonen en dat willen we graag zo houden. Dus woon jij in Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Homoet of Zetten?’

‘Meld je dan aan als Junior Cyber Agent en wie weet mag ik jou binnenkort huldigen met een Cyber Agent Shield!’

Kinderburgemeester Eva Gül sluit zich hierbij aan: ‘Jullie hulp is dringend nodig in de strijd tegen digitale boeven. Daarom zijn we samen op zoek naar cyber-agents. Door Hackshield maak jij het internet een stuk veiliger’.

(tekst gaat verder na video)

HackShield is gratis en dat blijft ook zo. Er zijn geen in-app aankopen. HackShield heeft geen winstoogmerk, en doet niet aan kindermarketing.

Kom in actie!

Help jij ons om de gemeente te beschermen? Speel nu mee en word Cyber Agent van Overbetuwe! Je kunt HackShield online spelen op joinhackshield.nl of download de app voor smartphone en tablet.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen