Beleef het mee met Romeinse festiviteiten in Elst

Kom Romeinse soldaten tegen
Kom Romeinse soldaten tegen
Foto: WikiImages via Pixabay

Elst – De Gallo-Romeinse tempels in Elst waren het religieuze centrum achter de oude grens. De plaatsing op de Werelderfgoedlijst is een belangrijke stap in de internationale erkenning van dit stuk unieke erfgoed. Om nog een keer stil te staan bij dit bijzondere erfgoed brengt gemeente Overbetuwe op 23 oktober de Romeinse periode tot leven in het centrum van Elst.

Tussen het Tempel | Kerkmuseum en het Werenfriedplein maken ze het Romeinse verleden springlevend. Vanaf 11.15 uur kunnen bezoekers op ontdekkingstocht langs diverse ambachten uit die tijd. Speel een spelletje mee, ontmoet soldaten of geniet van Romeinse muziek.

Het Buitenmuseum Overbetuwe wordt geopend met daarin drie schatkamertjes en informatiepanelen die het verhaal vertellen over het bijzondere verleden van Elst. Ter inspiratie ontvangt ieder huishouden in Overbetuwe in week 42 het Erfgoedmagazine ‘Ondergronds Overbetuwe’ in de brievenbus.

Start officiële programma

Om 11.00 uur opent wethouder Dimitri Horsthuis- Tangelder de Romeinse festiviteiten op het marktplein om vervolgens richting Tempel | Kerkmuseum te gaan voor de onthulling van het informatiepaneel bij de kerk.

Van 11.30 tot 16.00 uur kun je terecht in het Tempel | Kerk Museum. Gidsen vertellen over de vondsten in de vitrines. Voor kinderen zijn er leuke spelactiviteiten. Bovendien kun je de unieke resten van de tempels bezoeken tijdens een rondleiding om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur. Aanmelden kan ter plekke in de torenhal. Toegang is gratis (Vrijwillige bijdrage welkom) .

De Gallo-Romeinse Tempels

De Gallo-Romeinse Tempels onder de Grote Kerk zijn sinds 27 juli 2021 gekroond tot UNESCO werelderfgoed. Daarnaast heeft het Werelderfgoedcomité de gehele Neder-Germaanse Limes (de rijksgrens) uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Deze oude grens van het Romeinse Rijk loopt van Katwijk via Utrecht en Arnhem naar Duitsland (in de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Paltz) en is van grote archeologische waarde.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen