112

Uitreiking Hackshield Trofee en winnende Cyber Agents

Bemmel – De afgelopen weken waren Lingewaard en Overbetuwe verwikkeld in de strijd om de HackShield Trofee: in welke gemeente deden de meeste kinderen mee aan de strijd tegen online criminelen?

Op woensdag 30 maart werd bekend gemaakt wie de strijd gewonnen had én welke drie kinderen de beste Cyber Agents van hun gemeente waren geworden. In het online spel HackShield leren kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud spelenderwijs alles over veilig internetten.

Feestelijke gebeurtenis

De uitreiking vond plaats op Kasteel De Kinkelenburg in Bemmel. Als echte VIPS kregen de zes beste Cyber Agents politiebegeleiding met zwaailichten en sirenes. Ze werden met enthousiast applaus ontvangen. Burgemeester Nelly Kalfs en kinderburgemeester Merel van Lingewaard en burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en kinderburgemeester Eva van Overbetuwe huldigden de beste Cyber Agents. Bovendien ontving gemeente Overbetuwe de HackShield Wisseltrofee omdat deze meeste punten hadden gekregen door de Cyber Agents. De winnaars ontvingen een certificaat van de burgemeesters, een speld van de politie en een goodiebag van de kinderburgemeester.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos:

“HackShield Battle is natuurlijk een spel, maar is wel bedoeld om over internetveiligheid na te denken. Er zijn steeds meer boeven die toeslaan via internet of digitaal. Het is superhandig dat de kinderen het spel leuk vinden en ook hun kennis kunnen delen met hun omgeving. Daarmee helpen we met elkaar de politie. Uiteindelijk helpt het wel dat mensen bewust zijn van de gevaren.”

Cyber Agents 

HackShield leverde zes jeugdige winnaars op:

Lingewaard:

  1. Milan Lenting (8 jaar) uit Huissen – 9940 punten.
  2. Tygo van Kints (10 jaar) uit Gendt – 4600 punten.
  3. Annemijn Rink (9 jaar) uit Gendt – 4420 punten.

Overbetuwe:

  1. Boet Molenaar (7 jaar) uit Driel – 6970 punten.
  2. Milan Rigters (10 jaar) uit Zetten – 6270 punten.
  3. Alexander (9 jaar) uit Heteren- 5600 punten.

Ook de politie is blij: “Hier maken we graag tijd voor, hoe druk we het ook hebben! De kinderen leren nu hoe ze veilig kunnen internetten en dat kunnen ze weer doorgeven aan hun ouders, broers, zussen, grootouders en iedereen die het wil leren. Wie weet gaan ze straks ook voor de politie werken en tegen cybercrime vechten! Al met al kan het ons in de toekomst helpen criminaliteit te bestrijden.”

224 kinderen, of beter gezegd Cyber Agents, in Overbetuwe en Lingewaard hebben meegedaan aan de HackShield Battle en samen hebben ze 421.000 punten en 1536 shields bij elkaar gehaald. Dat is een stimulans om verder te spelen, samen met de klas, de school of andere kinderen zodat internetveiligheid en het aantal Cyber Agents gaat groeien.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen