Plannen voor 80 nieuwe woningen in Andelst en Elst

Foto: Michael Gaida via Pixabay

Elst – Om te voldoen aan de grote vraag naar woningen voegt Overbetuwe weer twee nieuwe projecten toe aan het woningbouwprogramma. Dit zijn ‘Tuindersbuurt Andelst’ (tussen Wageningsestraat en Verlengde Emmastraat) en ‘Rijksweg 90 Elst’ (naast boerderij Rijzenburg). In totaal gaat het om ongeveer 80 extra nieuwe woningen.

De komende tijd werken de initiatiefnemers de plannen voor de woningbouw uit. De gemeente ondersteunt hen hierbij. Voor inwoners is er vanzelfsprekend ruimte om betrokken te worden en in te spreken. Direct omwonenden zijn al geïnformeerd over de bouwplannen. De bedoeling is binnen drie jaar met de bouw te starten.

Mix van prijssegmenten

‘Tuindersbuurt Andelst’ is een initiatief van Hendriks Ontwikkeling. Op de plek van een oude kas komt een nieuwe buurt van ongeveer 65 huizen. Het wordt een mix van verschillende typen en prijssegmenten, waaronder betaalbare sociale huurwoningen. Daarbij wordt samengewerkt met de lokale woningbouwcorporatie. Het plan wordt ook duurzaam: denk aan een groene inrichting met bijvoorbeeld wadi’s en hergebruikte bouwmaterialen die afgestemd worden op de klimaatverandering.

Aan de Rijksweg-Noord heeft De Bunte een plan voor ongeveer 14 woningen. Het wordt een mix van verschillende typen en prijssegmenten. Daaronder zijn ongeveer 11 koopwoningen in het betaalbare segment tot maximaal 355.000 euro, de grens voor een  lening met Nationale Hypotheek Garantie. Het initiatief sluit aan op het bestaande plan Rijzenburg. In de uitstraling van de woningen en de inrichting van de omgeving wordt rekening gehouden met de cultuurhistorische kwaliteit van de te behouden boerderij.

Waardevolle toevoeging

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van bouwen en wonen:

“Ik ben blij met deze waardevolle toevoeging aan ons woningbouwprogramma. Zo krijgen we weer een hoeveelheid goede én betaalbare woningen in Overbetuwe erbij. Goed nieuws voor mensen die een woning in Overbetuwe zoeken.”

Tot 2030 staan 1400 woningen gepland

Met de 80 extra woningen komt het woningbouwprogramma in Overbetuwe uit op ruim 1.400 nieuwe huizen, in een mix van alle prijssegmenten. Dat aantal komt overeen met  de woningbehoefte tot 2030. In totaal gaat het om 26 projecten, waarbij de bouwstart van de meeste woningen gepland is vóór 2026. Ruim de helft zijn woningen in het  betaalbare segment voor koop én sociale huur.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen en dat is onder andere goed voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen