Gemeente geeft subsidie voor aanschaf duurzame terraskussens

Foto: Markus Distelrath via Pixabay

Elst – De gemeente Overbetuwe trekt subsidie uit om horeca en (sport)verenigingen met terras te stimuleren om duurzame terraskussens aan te schaffen.

Bij verwarmde terraskussens wordt flink wat energie bespaard, doordat er geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht. De elektrische terraskussens bieden alleen verwarming als er iemand op zit. De kussens zijn om die redenen een stuk energievriendelijker dan (gas)heaters om het terrasseizoen te verlengen.

Terrasseizoen duurzaam verlengen

Verwarmde zitplaatsen zorgen ervoor dat gasten ook bij lagere temperaturen comfortabel op het terras kunnen zitten. De extra inkomsten die de horeca en (sport)verenigingen kunnen halen uit de seizoensverlenging, zijn erg welkom na de coronacrisis. De Overbetuwse horeca is hard geraakt door de coronacrisis, waardoor er weinig budget is voor investeringen in duurzaamheid.

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder:

“Uit onze gesprekken met de horecabranche bleek dat ondernemers graag willen verduurzamen, maar dat het geld daarvoor vaak ontbreekt.”

“Met deze subsidieregeling hopen we ondernemers en (sport)verenigingen een extra zetje te geven om toch duurzaam te investeren.”

“Op deze manier kunnen ze op een duurzame en goedkopere manier het terrasseizoen verlengen. Zeker met de huidige energieprijzen wil iedere ondernemer waar dat kan kosten besparen. In Nijmegen en Lingewaard maken ondernemers al enthousiast gebruik van een subsidie voor verwarmde terraskussens. Hopelijk slaat het ook hier goed aan.”

Subsidie aanvragen

Horecagelegenheden en (sport)verenigingen met terras kunnen een subsidie krijgen van maximaal de helft van de aanschafkosten van de terraskussens. Per aanvrager geldt een maximaal bedrag van € 1.250,-. In totaal maakt de gemeente een bedrag van € 15.000 vrij voor de subsidie. Je kunt de subsidie vanaf 3 oktober online aanvragen via deze link: Gemeente Overbetuwe. Typ in de zoekbalk ‘subsidie terraskussens’. Je kunt een subsidie aanvragen tot 1 juli 2023. Binnen 4 weken beslist de gemeente over jouw aanvraag.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen