Bezoek een van de bloemrijke akkerranden in Overbetuwe

Foto: LUM3N via Pixabay

Elst – Bloemrijke Akkerranden spelen een belangrijke rol in de biodiversiteit. Ben jij geïnteresseerd in dieren, planten en bloemen? Kom dan op zaterdag 24 september het rijke leven in een van de akkerranden van Overbetuwe en Lingewaard ontdekken.

Er staat een team van deskundigen klaar van wie ja van alles leert over de vogels, insecten, planten en bloemen in de akkerranden. Je mag bloemenzaad mee naar huis nemen, leert zaadbommetjes maken en er is een prijsvraag voor kinderen.

Familieuitje

De middag ‘Bloemrijke Akkerranden ontdekken’ is voor iedereen, een leuk gezinsuitje dus! Het programma duurt van 13.00 tot 14.30 uur. Het startpunt is aan de Tobbenhofsestraat in Elst, tegenover nummer 16. Zorg voor geschikte kleding: mogelijk krijgt u namelijk vieze handen en schoenen.

De bloemrijke akkerranden zijn een project van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard, in samenwerking met ANV Lingestreek en agrariërs, ondersteund door provincie Gelderland. De akkerranden zijn afgelopen voorjaar gezaaid samen met de kinderburgemeesters. De huidige kinderburgemeester van gemeente Overbetuwe, Thijmen Wien, is ook aanwezig op 24 september.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen