Ontwerp Spelen met Zand en Water heeft voorkeur van buurt

Foto: Michelle Raponi via Pixabay

Oosterhout – Het nieuwe park langs de Waaldijk wordt uitgevoerd volgens het ontwerp Spelen met Zand en Water. Dit ontwerp kreeg de meeste stemmen van de buurtbewoners.

In november start de gemeente met de aanleg van het park. Het groen planten ze tussen half november en maart. De speeltoestellen en speelaanleidingen plaatsen ze op zijn vroegst in december. Deze planning hangt af van het weer. Volgend voorjaar gaat het park open voor publiek.

zand waterSpelend door zand en over het water

In het voorstel ‘Spelen met zand en water‘ vind je een grote zandtakel vanaf waar je kunt uitkijken over de speelzone. Klauter in de klauterstam of een echte boom te klimmen. Ga lekker schommelen, je weg zoeken in de ontdekkingszone door de planten, verschuilen in de wilgentunnel of wilgentenenhut. Je kunt er voetballen of een ander spelletje. Een graspad loopt door het parkje met boomstammen om te chillen, fruitbomen, kruidengrasland en heesterbosje. Het ontwerp is ingedeeld in drie zones:

  1. Sportzone
  2. Entreezone / ontdekken / fantasie
  3. Ruimte voor vrij spel

zand waterBuurtbewoners beslisten

Van 14 tot en met 18 september konden 181 buurtbewoners online stemmen op een van de twee ontwerpen die we hadden laten maken. In totaal brachten 67 mensen hun stem uit. 35 mensen stemden op het ontwerp Spelen met zand en water. Buurtbewoners zelf leverden deze zomer ook de wensen en ideeën aan voor de ontwerpen doorgeven aan gemeente Overbetuwe.

Daaruit zijn diverse toplijsten uitgekomen, zoals een picknicktafel en een actieve plek bij ‘ontmoeten’. Voor ‘functies’ staan er verstoppen, klimmen en glijden bovenaan. In de top vijf van ‘speeltoestellen’ staan een trapveldje met doelen, een klimroute/parcours, een kabelbaan, een waterpomp en een schommel voor mindervaliden.  Voor de top vijf ‘randvoorwaarden inrichting’ staan, veiligheid, spreiden toestellen, randvoorwaarden, maximale hoogte toestellen en geen speciaal ingerichte plek voor 12+. In de lijst ‘groen en spelen’ wilden inwoners bosjes en struiken, functionele beplanting, een moestuin, een bijenhotel en een wilgentenenhut.

zand waterWensen af laten vallen

Een aantal wensen komen niet in het ontwerp terug. Soms past een wens niet in het ontwerp door de omvang of het bestemmingsplan van de gemeente, zoals de kabelbaan (tevens te duur in aanschaf) en een hondenuitlaatplaats.. En wensen voor een fruitstruiken, een pluktuin, een moestuin of een tiny forest is het te bewerkelijk voor de gemeente om het te onderhouden. Ook een blote voetenpad is hierdoor afgewezen. Ook voorstellen die niet passen binnen de uitgangspunten om natuurlijke materialen te gebruiken, waaronder ijzeren goals en galastanic of basketbalveld vielen af. Als een wens als initiatief via OverbetuweDoet kan worden gerealiseerd, dan is het niet in het ontwerp opgenomen. Lees op deze link alle input van de meedenkbijeenkomst van 8 juli 2022.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de inrichting van het park? Dan kun je bellen of mailen met projectleider Jacqueline Wouda. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer 14 0481 of het mailadres [email protected].

Bron: Gemeente Overbetuwe

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen