Scholentoer fietsverlichtingsactie HPC Zetten

Foto: Gemeente Overbetuwe

Zetten – Gemeente Overbetuwe heeft op maandag 10 oktober een ‘Scholentoer fietsverlichting’ mogen aanbieden aan de leerlingen van het HPC in Zetten. In de Week van de Veiligheid wordt er meer aandacht besteed aan de veiligheid van onder andere jonge weggebruikers.

Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met bijna 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Steeds meer mensen fietsen met licht. Onder jongeren tussen de 12 en 24 jaar heeft echter slechts de helft werkende fietsverlichting. Vaak onder het argument ‘vergeten’, ‘lamp kapot’, ‘batterij leeg’ of ‘ze zien me toch wel’. Redenen genoeg om de norm ‘fiets mét verlichting’ onder de aandacht te brengen en ons weer met elkaar in te zetten voor de fietsverlichtingscampagne.

Beloning

De school is een belangrijke plek in de sociale omgeving van deze jongeren. De promotie-medewerkers belonen bij de fietsenstalling de kinderen die in de ochtend mét werkende fiets-verlichting arriveren op school. Daarna verzorgen ze een kort informatiemoment in de klas of in de pauze. Er wordt een promotiepakket op school achtergelaten, waar jongeren laagdrempelig een fietslampje uit kunnen pakken. Bovendien ontvangen de scholen een online toolkit met nieuwsitems en beeldmaterialen.

De campagne wordt uitgevoerd door Bureau Kragten, SMILE Promotions in opdracht van de Provincie Gelderland.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen