Fietsinformatiedagen voor senioren in Overbetuwe

Foto: Gemeente Overbetuwe

Zetten / Elst – De Fietsersbond organiseerde op 11 en 14 oktober Fietsinformatiedagen in Overbetuwe respectievelijk op de weekmarkt in Zetten en in het Westeraam in Elst.

Tijdens deze fietsinformatiedagen helpen fietsdocenten van de Fietsersbond senioren veilig op het zadel door het geven van informatie en handige tips om langer veiliger te kunnen blijven fietsen.

Fietsveiligheid voor senioren

Met deze fietsinformatiedagen vraagt de gemeente aandacht voor fietsveiligheid voor senioren. Zij krijgen tijdens deze dag tips om veilig en met plezier op de (elektrische) fiets te stappen. Fietsdocenten helpen hen onder andere bij het goed afstellen van de fiets en beantwoorden fietsvragen en geven tips voor de aanschaf van o.a. een passende fiets, spiegel en helm en ze helpen bij het uitstippelen van een fietstocht. Ook is er aandacht voor de mooie doortraproute in Overbetuwe van 26 kilometer, zie deze link.. Binnenkort komt er een 2e Doortraproute voor Overbetuwe bij!

De Fietsersbond organiseert deze dagen in opdracht van provincie Gelderland en in samenwerking met Overbetuwe. De Fietsinformatiedag is onderdeel van het programma Doortrappen. Een programma dat veilig fietsen tot je 100ste stimuleert. Meer informatie hierover is te vinden op Doortrappen.

Lees ook: Lancering van nieuwe Doortraproute Zetten voor senioren fietsers en Wethouder Hol trapt eerste Doortraproute van Overbetuwe af

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen